lauantai 23. heinäkuuta 2016

Satoa hyötymaalta


Kesä on jo pitkällä. Sipulit alkavat olla nostokunnossa ja monenlaista satoa on maisteltu. Kuvassa olevaa keltaista kesäkurpitsaa emme vielä ole maistaneet, mutta sen vihreää "serkkua" on syöty senkin edestä.


Myös avomaankurkkuja tulee mukavasti ja ne maistuvat todella makoisilta suoraan maalta noukittuina. Avomaankurkkuun tuleekin helposti kitkerä maku, jos seisottaa jääkaapissa pitempään.

Piti ottaa oikein tällainen "ruokakuva", ennenkuin laitettiin kurpitsa grilliin ja kurkku salaattiin. Vihreät kesäkurpitsat kasvavat tosi isoiksi. Avomaankurkku on tässä muuttunut vihreästä kellertäväksi, mutta makua se ei haitannut.


Munakoisolla on huonompia uutisia. Se taitaa olla menetetty tapaus. Alkukesän taimi voi oikein hyvin ja kukki kauniisti. Pidin pitkään harsoa sen päällä, kun munakoiso kuulemma vaatii kasvaakseen parinkymmenen asteen lämpöä. Kun säät lämpenivät, jätin harson pois ja tässä tulos. Olisivatko yöt olleet sittenkin liian viileitä vai onko joku tauti iskenyt? Veden puutteestä tämä ei johdu. 

Tulipa kokeiltua. Etukäteen oli tiedossa, että munakoiso tarvitsisi kasvihuoneen. Elättelin ehkä turhia toiveita vuosisadan hellekesästä...

2 kommenttia:

  1. Ne omat hyötymaan kasvit maistuvatkin aina parhaimmalta. Meilläkin ensimmäisiä kasvihuonekurkkuja on päästy maistamaan. Tomatteja joudumme vielä odottelemaan tovin, sillä raakileet ovat melko pieniä.

    VastaaPoista
  2. iso kesäkurpitsa! Minulla on vasta pienet alut

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...