torstai 28. heinäkuuta 2016

Sipulit maasta illanhämyssä
Sipulisadosta tuli tänä kesänä komea ja se kypsyi ennätysaikaisin. Jo muutama päivä sitten keräsin sipulit nippuihin ja ripustin jokavuotiseen tapaan kuivumaan grillikatokseen. Matoja ei näkynyt, eikä muitakaan harmin aiheita tällä kertaa.


Koko grillikatos tuoksuu nyt sipulilta, mutta eipä se oikeastaan mitään haittaa. Tuoksu katoaa kuivumisen myötä. Minusta sipuliniput ovat tässä vaiheessa kuin koriste.


Tulin kuvanneeksi ilta-auringossa ja sepäs tarjosikin kameralle aika mukavan, vähän erilaisen valokulman.Kuten tähänkin tuuliviiriin, johon harvoin tulee katsetta nostettua. En tiedä pyöriikö se ylipäänsä mihinkään suuntaan, mutta sinistä iltataivasta vasten näytti sekin nyt hauskalta.

Ilta hämärtyy ja ulkona tuoksuu jo "elopelto". Elokuu on ovella ja säilöntä alkanut.

8 kommenttia:

 1. Tänä vuonna taitaa tulla hyvätasoinen sipulisato. Mulla on vähän hintsusti säilytyspaikkaa sipuleille, joten ajattelin syödä suoraan maalta vähitellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai niillä mikään kiire olisi ollut kuivumaan, mutta panikoin aina kun ensimmäiset varret alkavat kellastua. Meillä omat sipulit riittävät yleensä tammikuulle asti.

   Poista
 2. Hienon sipulisadon olet saanut. Kaunis tuo viimeinen kuva. - Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Iltavalossa taivas oli kyllä mielenkiintoinen kuvattava.

   Poista
 3. Ihanat kuvat sipuleista! Minulla on kasvamassa vaan punasipulia ja suoraan pannulle tai salaattiin aina penkistä käydään hakemassa, vähemmän tulee kuivattua niitä säilöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voisikin vaihteeksi kokeilla punasipulia.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...