perjantai 30. joulukuuta 2016

Nostalgiaa ja tunnemyrskyjäNämä ovat tuiki tavalliset lapaset. Niinhän sitä luulisi, mutta tänä jouluna juuri nämä lapaset saivat lapsuusmuistot tulvimaan mieleen. Äitini oli kutonut nämä minulle joululahjaksi. Minulla oli lapsena aina samanlaiset "nyppylapaset", jotka pitivät kätöset lämpiminä vaikka päivän hiihtoreissulla tai luistelemassa. Seuraavan kuvan nurin käännetystä näkyy, miksi nyppylapaset ovat erityisen lämpimät.
Nurjalla puolella jokaisen kuviosilmukan kohdalle pyöritellään sormen ympäri muutama kiekka lankaa lämmikkeeksi. Äiti on tarkka tekijä ja nämäkin lapaset ovat huolellista työtä. Äiti ei kuitenkaan ole niitä mummoja, jotka joka joulu käärisivät jokaiselle lapselle ja lapsenlapselle pakettiin itse kudottuja sukkia ja lapasia. Sen vuoksi nämä lapsuuden lapaset liikauttivat jotakin sisälläni.

Luultavasti osa syy nostalgiamyrskyyn oli lapasten keskellä näkyvä koru. Tytär oli askarrelut sen minulle lahjaksi ensimmäsestä lapsuuskuvastani. Olin otettu. Tästä tulee varsinainen voimakoruni.


 

Aina sanotaan, että itse tehty lahja on paras. Niinhän se on, ja erityisesti tänä jouluna omin käsin juuri minulle valmistetut lahjat osuivat ja upposivat. Myös nämä miniän tekemät namit, joissa kirpeä karpalo oli saanut toffeekuoren.


Meillä oli Toimelassa ihanat joulusäät ja talo viikon verran täynnä nuorta polvea. Olin vain ja nautin nykyisin niin harvinaisista hetkistä, kun jälkikasvu on yhtä aikaa paikalla. Pelattiin paljon, syötiin paljon ja puhuttiin paljon. Mitäpä sitä muuta.


Ensimmäisenä arkena minulla oli iltavuoro. Pakkasaamu oli kaunis ja kaikki muut vielä vetelivät sikeitä, kun vetäisin käteen nyppylapaset, otin potkukelkan ja kiersin Mäntyperän lenkin. 


Liukkaassa kelissä potkuttelin reipasta vauhtia ohi lapsuuden luistelujään Pikkujoen rantaa, Lestijoen vartta ja urheilukentän metsikön vierestä, mistä mentiin lapsena polkua pitkin Meksin kallioille koko päiväksi laskemaan mäkeä ja hiihtämään.

Nostalgiaretki potkukelkalla nyppylapasten kera vei minut pitkäksi aikaa lämpimiin muistoihin ja tunnelmiin. Se joulussa ja perhejuhlissa taitaa ollakin parasta. Ja se, että kerrankin on aikaa tunnelmoida ja antaa ajatusten viedä. Arjessa kun on aina tuhat ja sata välttämätöntä askaretta tehtävänä.Sain joulutervehdyksenä myös muratin. Lahjan tuoja muisteli hieman epäröiden vanhaa sananpartta: "Kun muratti tulee ovesta sisään, rakkaus menee ikkunasta ulos." Onneksi en usko ennustuksiin, eikä tällaisesta ole mitään merkkejä. Kiitos muratista, sitä minulla ei vielä ennestään ollutkaan.


Eppu-kissa nautti tänä jouluna erityisen paljon paketeista. Sekä paketointivaiheessa että roskavaiheessa. Joulu oli jokaisella.


Amaryllikset ovat kiitollisia joulukukkia. Ne ilahduttavat pitkään sekä punaisina että valkoisina.


Pakkasukon myötä oikein onnellista ja ihanaa uutta vuotta 2017. Tapaamisiin ensi vuonna!

8 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Oli niin mukava lukea ajatuksiasi ja juttua joulun vietostasi, ja lapsuusmuistoista :) Täällä samoin, pikkuväkeä oli ja on vieläkin, - jutellaan, syödään ja nautitaan toistemme seurasta ❤
  Toivotan Sinulle oikein ihanaa alkavaa vuotta 2017!

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus, kiitos. Tästä tuli todella hyvälle mielelle. Teillä onkin ollut ihana joulu. Toivotaan, että myös uusi vuosi tuo mukanaan onnellisia hetkiä ja mukavaa yhdessäoloa.

  VastaaPoista
 3. Lämpimiä tunteita koin myös täällä päässä. Ovat varmasti lämpimät lapaset ja niiden tunnearvo on mittaamaton. Samoin tuon korun.
  Samoin täällä vietettiin perhejoulua ja lapset ja lapsenlapset olivat kaikki aattona ja vielä useampana päivänä kävivät muutoinkin. Isommat lapsenlapset olivat nyt loppuviikosta pari päivää mummulla ja vaarilla hoidossa, kun hoitopaikkaa ei järjestynyt. Mukavaa oli ja käytiin vielä isomummullakin kylässä, äitini ilahtui kovin pikkuvieraista.
  Oikein hyvää uutta puutarha- ja muutakin vuotta 2017 Tuulevi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi, nyt lupaa 20 asteen pakkasia, puutarhavuosi tuntuu olevan vielä todella kaukana. Mutta nopeastihan aika kuluu. Kiitos kommentista.

   Poista
 4. Ihana postaus. Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!