keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Perinteistä Joulua!


Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän kaipaan näköjään jouluun kimallusta ja uusia krumeluureja. En jaksa innostua naistenlehtien esittelemistä joulupöydän uutuuksista ja koristelupuolellakin perinteinen linja alkaa miellyttää silmää.

Tänä vuonna Toimelan ovea koristaa pelkistetty havukranssi, muutamalla yksinkertaisella koristeella. Tämäkin on myyjäisistä ostettu, kun olen laiska väkertämään kransseja, vaikka niistä tykkäänkin kovasti.


Kaunis ja seesteisen valkoinen sisustus olisi rauhoittava ja ihana, mutta vanhassa talossa se vaatisi remontin ja koko sisustuksen uusimisen. Tyydyn vähempään, vaikka se näyttääkin vanhanaikaiselta. 


Viileä eteisemme on alunperin ollut kylmä kuisti, eikä siellä ole pistorasioita. Tähän saakka nämä pajupallot ovat riippuneet ikkunassa sellaisinaan, mutta tänä vuonna lisäsin niihin valot. Varsin mainio keksintö nuo patterilla toimivat, ajastetut ledit, joita kaupoissa on nyt tarjolla joka lähtöön. 

Valot on ajastettu tahtiin 6 h päällä, 18 h pimeänä. Näillä ajoilla samat patterit ovat kestäneet jo useamman viikon. Jouluna valaistaan enemmän ja silloin varmasti joutuu ottamaan uudet paristot kehiin. Mutta ilman pistorasioitakin saa nykyisin kivoja jouluvaloja.


Kukkarintamalla menään tänä jouluna myös perinteisellä, valkoisella linjalla. Amaryllis näyttää avaavan useamman kukkavanan lähes yhtä aikaa.


Hyasintin laitan joka vuosi lahjaksi saamaani maljakkoon. Sen tuoksu tuo minulle joulun. Huomenna kuopus tulee kotiin joulun viettoon. Hänen allergiansa ei siedä hyasinttia, joten joudun siirtämään joulutuoksuni ikkunanväliin. Sieltäkin se näkyy kivasti, vaikka ei tuoksukaan.

Vielä olisi yksi työpäivä jäljellä. Sen jälkeen on aika rauhoittua nauttimaan aikuisen jälkikasvun kotiinpaluusta ja nuorekkaasta seurasta. Vanhempaa polvea tapaamme toivottavasti jouluaterialla. Perinteet siis kunniassa silläkin rintamalla.

Toimela toivottaa blogiystäville rentouttavaa ja rauhallista Joulun aikaa!

14 kommenttia:

 1. Minäkin pidän arvossa vanhoja jouluperinteitä liittyen koristeisiin ja ruokiin. Kaunis on tuo havukranssi. Ihana kun saatte jouluvieraita - joulua on mukana viettää perheen piirissä. Ihanaa joulun aikaa sinne Toimelaan.

  VastaaPoista
 2. Ei kaikkien sisustus tarvi olla valkoista. Ei meilläkään ole, olohuoneen sohva ja nojatuolit ovat viininpunaiset, joten meillä on "joulu ainainen". Kaikki joulukukat ovat ihania, mutta minäkin vien aattona hyasintit piiloon, kun anoppi tulee illaksi meille. Äitini oli hyvin allerginen ja hän laittoi vuosia hyasinttirivin keittiön ikkunan väliin. Siellä ne kukkivat nätisti, mutta ilman hajuhaittaa.
  Levollista ja rauhallista Joulunaikaa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viininpunaiset sohvat ja joulu ainainen, kuulostaa hyvältä :)

   Poista
 3. Eipä ole valkoista sisustusta meilläkään, pikemminkin puna-vihreää joulunaikaan. Jotenkin valkoinen joulu sisälläkin on kyllä alkanut houkuttaa. Kauniit ovat pajupallot valoineen! Patteriledit ovat käteviä. Leppoisaa joulunaikaa!

  VastaaPoista
 4. Valkoista sisustusta ei löydy meiltäkään, enkä usko sen koskaan meille rantautuvankaan.
  Valkoinen amaryllis on minunkin joulussani ehdottomasti oltava. Nyt vain omani ei valitettavasti ehdi avata nuppujaan jouluksi.
  Hyvää, tunnelmallista ja ihanaa joulun aikaa sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se haittaa, vaikka amaryllis kukkii uutena vuotena. Kiitos sinulle ja nautinnollista joulua sinulle ja perheellesi.

   Poista
 5. Ihanan tunnelmallisia kuvia ja kauniit kukka-asetelmat. Hyvää joulua!

  VastaaPoista
 6. Kodikkaan näköistä. Ei kaikkien tarvitse seurata trendejä.
  Itse tykkään punaisesta, vihreästä ja kullasta näin joulun aikaan.
  Lämpöistä joulua sinne!

  VastaaPoista
 7. Samaa mieltä Maatuskan kanssa, että mukavan kodikkaalta näyttää ♥ Onhan ne valkoiset sisustukset tyylikkäitä, mutta minä ainakin kaipaan sitä lämpöä ja tunnelmaa.
  Ihanaa Joulunaikaa sinne teille ♥

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...