sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Lintuperspektiiviä


Kolmen vapaapäivän viikonloppu on sujunut vaihtelevissa säissä. Perjantain vesisade vaihtui eilen ja tänään hienoon ulkoilusäähän. Aurinko on hellinyt ja yöpakkaset ovat kuivanneet sateen jäljet. Kevät etenee.

Eilisellä retkellä ihastelimme "harakanpesiä" koivuissa. Jokin kasvitautihan lienee kyseessä, mutta lehdettömissä puissa moinen kerrostalo näyttää pelkästään hauskalta.


Pitkästä aikaa päätimme tarkastella maisemaa lintuperspektiivistä ja kapusimme Ohtakarin Pookiin. Sieltä näkyikin pitkälle: naapurikapunkien tuulimyllyt ja tehtaiden savupiiput siinsivät horistonteissa kiiltävän jään lisäksi.


Rauhallista oli kalastajakylässä, vaikka keli olikin mitä hienoin. Harvinaista oli, että merellä ei edes tuullut.


Vähän on viime päivinä tullut edistettyä kukkahommiakin. Multia on vaihdettu ja kiinanruusua ja marraskuun kaktusta leikelty. Kiinanruusun parturoin ehkä vähän turhankin paljaaksi ja pistokkaita on nyt reippaasti.

Punainen marraskuun kaktus on kasvanut jo vähän turhan isoksi ja puumaiseksi. Ei tmeinaa mahtua enää mihinkään. Leikkelin siitäkin uusia istukaisia. Valkoinen marraskuun kaktus sen sijaan aloittelee uutta kukintaa jälleen. Kyllä on kiitollinen huonekasvi.

Ulkona maa paljastuu vauhdilla, jos aurinko tämän päivän tapaan jatkaa helotustaan. Kevättyöt alkavat olla mielessä.

5 kommenttia:

 1. Minäkin parturoin kiinanruusua ja vaihdoin sille mullat. Toivottavasti se kukkii tänä vuonna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ronskilta tuntuu keväällä leikellä, mutta ei auta. Ei kiinanruusu muuten kukoista.

   Poista
 2. Mukavat näkymät tuolta Ohtakarista:) Minäkin aioin parturoida kiinanruusut, mutta kun peijakkaat puskevat kukkanuppuja! Kaktuksesta en ole koskaan kokeillut pistokkaita ottaa. Onko helppo juurruttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marraskuun kaktus ainakin on ihan helppo saada lähtemään pistokkaasta.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...