lauantai 11. maaliskuuta 2017

Mukuloita ja siemeniä


Tulipa taas hankittua mukuloita ja siemeniä, vaikka aivan ajattelin tänä keväänä jättää väliin. Sitten rupesi tuntumaan, että olisihan ikkunanlaudalla mukava olla muutama suppilokukka, Toimelan perinteiseen tapaan. Niinpä tilasin punaisen gloxinian (Etoile de Feu) mukulat. Niistä lähtee tämän kevään kukkatouhu tänä viikonloppuna käyntiin. Aurinkokin helottaa kirkkaalta taivaalta jo kovin keväisesti.

Samalla tilasin kokeeksi myös paketin pieniä, herkkiä heinäliljoja (Zephyranthus Robustus). Niitä pitänee esikasvattaa sisällä ja siirtää sitten ulos. Jos menestyvät kesän, tulee syksyllä taas lisää kellariin kerättäviä talveksi.



Kasvimaalle intouduin kokeilemaan pyöreää, keltaista sitruunakurkkua (Cucumis sativus), jonka pitäisi menestyä myös avomaalla.

Perin amerikkalaisen oloista kiekkokurpitsaa mainostettiin maukkaana, annoskokoisena kurpitsana, jota voi käyttää kesäkurpitsan tapaan. Saapas nähdä onnistuvatko nuo hauskan näköiset hedelmät.




Sitten tavallisempaa kurkkua (Cucumber la Diva) ja runkotomaattia (Tomato Outdoor Girl). Toivotaan lämmintä kesää, kun edelleenkään en omista kasvihuonetta.



Salaateista ajattelin kokeilla jäävuorisalaattia sekä pieniä keriä muodostavaa Lettuce Tom Thumbia. Lisäksi tuli tilattua Pak Choin siemeniä. Sen lehtiä käytetään kypsennettyinä, mutta sisemmät lehdet maistuvat myös raakoina. Mielenkiintoinen uusi tuttavuus.

Tästä se lähtee. Lajikkeet on hyvä kirjata blogiin muistiin. Syksyllä ja seuraavana kesänä tulee aina ihmeteltyä, että mitähän se taas olikaan, jota viime kesänä kokeilin.



Ai niin, meinasi unohtua! Hännänhuippuna vielä ruusunätkelmää pation köynnöskehikkoon.

8 kommenttia:

 1. Heinälilja on minullekin ihan uusi tuttavuus. Tosi kauniin ja herkän näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Eihän se kovin iso ole, muistaakseni korkeus 20 cm. Mutta usein pieni on kaunista.

   Poista
 2. Voi mitä ihanuuksia! Kaunis tuo heinälilja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kuvassa näyttää kivalta! Saapas nähdä, mitä penkistä puskee kesällä.

   Poista
 3. Hyvältä kuulostaa! Heinälilja on minullekin ihan uusi tuttavuus

  VastaaPoista
 4. Kivat siemenhankinnat. Kyllä minulla onnistui viime kesänä tomaatit (jotka eivät mahtuneet kasvariin) ihan hyvin lämpimällä ja suojaisella seinustalla. Kannattaa vain viileinä aikoina varsinkin alkukesällä suojata niitä harsolla tms. :)
  Sitruunakurkku onkin lempparini, paljon paremman makuinen mielestäni vrt. tavis kurkkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että olet tykännyt sitruunakurkusta. En oikein osaa kuvitella, miltä se voisi maistua.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!