tiistai 26. joulukuuta 2017

Tapaninpäivän tunnelmia


Joulu on vietetty Toimelassa erinoimaisessa kelissä. Maiseman peittää jouluinen lumipeite ja olemme saaneet nauttia pikkupakkasista sekä liukkaista hiihtokeleistä. Itselläni ulkoilua ovat hivenen häirinneet poskiontelotulehdus ja antibioottikuuri. Jotain kulkutautiakin taisi olla liikkeelle, kun uni voitti kesken seurapelien. Tapanina kuitenkin pääsin suksille ja oli tosi nautinnollista hiihtää hiljaisessa metsässä.

Sairastelu ei onnistunut joulun tunnelmaa pilaamaan, kun ympärille kerääntyivät rakkaat ihmiset ja joulun perinteet vietiin läpi rauhalliseen ja varmaan tapaan.

Joulukukkia oli, sekä itse hankittuja että joulutervehdyksinä saatuja. Punainen marraskuunkaktus oli mukava yllätys. Entinen olikin kasvanut liian suureksi ja ajattelin sen pätkiä istukaisiksi keväällä. Ehkä ei nyt tarvitse, kun sain pienemmän uuden, vielä nupuilla olevan.

Allergioita uhmaten ostin taas yhden hyasintin. Sen tuoksu tuo joulun. Samoin amaryllis.


Jouluruususta tykkään yli kaiken, vaikka se jonkun mielestä voi näyttää vaatimattomalta. Ehkä vien tämän kesällä ulos ja otan syksyllä sisään odottamaan uutta joulua.


Joulu on tietenkin myös erilaisia valoja, sekä sähköisiä että eläviä tulia. Lyhtyjä ja kynttilöitä onkin tullut polteltua koko joulukuu. Pimeään vuodenaikaan lisävalot tuovat tunnelmaa.

Pöllökynttilän sain lahjaksi, mutta en ainakaan vielä raaskinut sytyttää. Minulla tuppaavat hahmokynttilät jäämään polttamatta, kun en raaski katsella niiden sulamista. Ajatelkaa nyt tuotakin pöllöä palamassa :(.Jouluun kuuluu tietenkin hyvä ruoka. Herkut tuntuvat jo vyötäröllä, mutta joulun jälkeen on taas aikaa kevennellä. En itse sienestä, mutta tykkään sienistä kuin hullu puurosta. Äitini on aina tehnyt jouluksi suolasienistä saalaattia. Ensimmäistä kertaa tein sitä nyt myös itse joulupöytään paikallisesta suoramyynnistä hankkimistani suolasienistä. Hyvää oli smetanan kanssa.

Lopuksi vielä kuva puikkokämmekästä Tapaninpäivän loistossa. Kukat kestävät käsittämättömän pitkään ja niitä on paljon. Tästä tuli tämän joulun hitti.

Hyvää Tapaninpäivän iltaa ja välipäiviä Toimelan lukijoille!

6 kommenttia:

 1. Voi miten upeat ladut. Olisi hienoa päästä tuonne hiihtämään.
  Kauniita jouluisia kuvia ja kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on enemmän lunta kuin vuosiin. Tervetuloa hiihtelemään.

   Poista
 2. Kauniita kuvia <3 Nopeasti se joulu taas meni, mutta itse kyllä myönnän olevani jo ihan valmiskin siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika ylipäänsä tuntuu menevät koko ajan nopeammin. Täytyy nauttia niin arjesta kuin juhlastakin. Onhan tässä vielä pyhiä.

   Poista
 3. Täällä etelän vesisateessa toivoisi edes ohutta lumikerrosta maahan. Rapa vain roiskui tänäänkin kotimatkalla.
  Minustakin on hurjaa polttaa noin kaunista hahmokynttilää. Vuodesta toiseen nostan pöydälle tosi sievän tonttutytön ja yhtä varmasti laitan sen joulun jälkeen takaisin laatikkoon. En millään raaski polttaa edes tytön nättiä hiippalakkia vaaleista kutreista puhumattakaan.
  Kävin kotimatkalla kaupassa ja siellä oli tosi halpoja joulukukkia. Kaksivanainen amaryllis 1,49 e ja kolmen hyasintin kori 1,90. Pakkohan ne oli ostaa, kun kukat olivat vielä ihan nupussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tekin saaatte lunta. Onhan se kasveillekin hyvä olla suojakerros. Kukka-alessa saattaa tosiaa iskeä ostotarpeita :).

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...