sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Ensimmäinen tomaatti syöty!Ei ole kauneudella tai pyöreydellä pilattu, mutta siinä se kuitenkin on! Nimittäin ensimmäinen kypsä oma tomaatti, joka tänä kesänä päätyi lautaselle asti. Hyvältä maistui, vaikka ei muodoiltaan täydellinen ollutkaan.


Jostakin syystä useampi kypsyvä tomaatti on kokenut tämän "rupisen" kohtalon. Mistähän lie johtuu että tomaatin alapuoleen syntyy tumma alue. Muu osa tomaatista näyttäisi olevan ihan ok, mutta syömättähän tämäkin silti jäi.

Tomaatit alkavat toipua ulos siirtämisen järkytyksestä. Tai lähinnä ilmeisesti liian tukevasti lannoitetusta kasvualustasta kasvihuoneessa, koska samassa purkissa sisältä ulos siirretyt parveketomaatit porskuttavat ilman isompia shokkeja. Nyt on raakileita, kunhan rupitaudit eivät enempää iskisi.

8 kommenttia:

 1. Itse kasvatettujen tomaattien maku on suussa sulavaa. Ei haittaa, vaikka ulkoasu ei missimitoissa olisikaan.

  VastaaPoista
 2. Tumman alueen saattaa aiheuttaa latvamätä, joka liittyy jotenkin kalsiumin saantiin, netistä löytyy latvamädästä tietoa.

  VastaaPoista
 3. Hienoa.
  Latvamätä tulee herkästi, jos päivä ja yölämpötilan ero on suuri. Tomaatti on silti syötävissä, kun huonon osan leikkaa vain pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän nyt on ollut, yöllä tosi kylmää ja päivällä helteistäkin.

   Poista
 4. Aikainen tomaatti! Täällä vasta raakileita. Näyttää tosiaan latvamädältä, tuota Kruunu Vuokon antamaa syytä en ole ennen kuullut, mutta epätasainen kastelu ja ravinnepuutokset aiheuttavat tuota ainakin. Minulla tuo oli joka kesäistä kun tomaatit joutuivat olemaan paahteisella parvekkeella. Nyt ovat kasvihuoneessa jossa lisäksi kastelujärjestelmä, eikä latvamätää ainakaan viimekesänä ilmennyt ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä että minulla on toisin päin, parvekkeella ei latvamätää näy. No, minikasvihuoneessa ei ole kastelujärjestelmästä tietoakaan...

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!