perjantai 1. kesäkuuta 2018

Minikasvihuone


Minäpä kokeilen nyt lavakauluksen päällä minikasvihuonetta! Tomaatin taimet ehtivät kasvaa sisällä niin pitkiksi, että ne oli pakko saada ulos. Kun kevään säistä ei koskaan voi tietää, päätin kokeilla tällaista muovirakennelmaa.

Ei ollut hinnalla pilattu. Kestävyydestä en osaa sanoa mitään, mutta kuuma siellä ainakin on. Kun säät yllättivätkin helteillä, on tätä telttaa saanut ahkerasti tuuletella aamusta iltaan. Jännä nähdä, miten köyhän naisena kasvari toimii!Siirsin seinien suojaan sisältä myös kurkkua, munakoisoa ja chiliä. Tomaaatteja on kahta lajia. Punaisessa runkotomaatissa on jo raakileitakin. Keltainen kukkii, mutta kukista ei näytä kehittyvät hedelmiä.Tomaatteja oli niin monta, että muutama roipake päätyi myös leikkimökin terassille ruukkuihin. Viime kesänä tässäkin kypsyivät tomaatit, vaikka kesä oli viileä ja sateinen. Ehkäpä nytkin. Kaiken varalta piti viritellä harsosuojaa, vaikka se ei kaunistus olekaan.

Hyötykasvirintamalla alkaa olla sen verran valmista, että nyt odotellaan vain satoa. Ja sadetta. Kaikki kuivaa ja multa pölisee. Olen ensimmäistä kertaa elämässäni saanut kevään pölyistä allergiaoireita. Silmäluomet turpoavat ja punoittavat, vaikka syön allergialääkettä. Saisi tosiaankin vähän sataa, mutta yöllä ja vain silloin tällöin.

2 kommenttia:

  1. Hienon siisti on laatikkopuutarhasi. Ja kiva kuulla miten tällainen pikku kasvihuone toimii . Minullakin on tomaatit kasvusäkissä ja pikkumökin edessä maassa . Saa nähdä miten toimii tämä minulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toistaiseksi leikkimökin portailla olevat tomaatit ovat virkeämpiä kuin kasvihuoneessa olevat. Luultavasti johtuu siitä, että olivat valmiiksi isoissa ruukuissa. Kasvihuoneessa ehkä säikähtivät turhan voimakasta kasvualustaa. Tulin turhaan lannoittaneeksi heti alkuun.

      Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!