sunnuntai 5. elokuuta 2018

Munakoisoja ja paprika


Jestas! Ehdin jo muutama viikko sitten julistaa munakoison (white egg) kauniiksi, kukkivaksi huonekasviksi. Olin luopua toivosta, että kukista kehittyisi munakoisoja. Mutta mitäpä sanotte tästä?

Valkoinen muna ei ole peräisin kanasta vaan se kasvaa hitaasti, mutta varmasti minikasvihuoneessa. Ja viereisessä taimessa möllöttelee toinen saman moinen.


Kävi nyt sitten niin, että kasvihuoneessa taimet jäivät kooltaan pieniksi, mutta tekivät hedelmiä. Sisällä ikkunanlaudalla munakoiso sen sijaan venyi pituutta ja kukki komeasti violetein kukin, mutta toistaiseksi siellä ei näy hedelmiä. No, muutama kukinnon jämä on lupaavasti pullollaan, ehkäpä...

Jospa pölyttäjät ovat hoitaneet kasvihuoneessa hommansa kunniakkaasti. Sisällä ei minun pölytystoimistani ole ollut apua. Joksikin aikaa siirsin sisäkasvinkin ulos porraspäähän. Ehkä sielläkin alkaa syntyä vielä tulosta.


Chilillä (dorset naga black) asiat ovat toisinpäin. Kasvihuoneessa taimet eivät ole edistyneet juuri mihinkään sitten ulos siirron, eikä hedelmiä näy. Sisächili sen sijaan on lopultakin päättänyt tehdä yhden paprikan. Pienihän alku vielä on, mutta kyllä se taitaa kasvaa.

Eihän sitä tiedä, vaikka chilikin vielä innostuisi hedelmiä lisää kasvattamaan. Yritin lannoittaa ja pensselillä pölyttääkin. Nyt tarkkaillaan tilannetta. Kesää on vielä jäljellä.

6 kommenttia:

 1. Vau mikä munakoiso, näyttää todellakin kananmunalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää. Tietäisi vain milloin se on kypsä ja minkä kokoiseksi sen pitäisi kasvaa.

   Poista
 2. Hieno munakoiso! Toivottavasti pääset kohta maistelemaan omia munakoisoja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoa sopii. Pitää yrittää tunnustella, milloin on syötävä.

   Poista
 3. Onpa upea munakoiso! Tuokin kävisi ihan koristeesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän kivan näköinen kasvi kyllä. Kukatkin kauniit.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...