sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Syksyn ja talven rajamailla


Neljän kuukauden blogipaaston jälkeen heräsi tänään tunne, että on palattava Toimelan pihaunelmien pariin. Oli elämässä vaihe, johon blogin kirjottaminen ei oikein mahtunut, eikä valokuvaaminenkaan. Tänään kaivoin kameran komerosta, kun aurinko pitkästä aikaa paistoi kuin keväällä. Puhalsin pölyt pois ja tallensin muutaman hetken pihalta.

Pyhäinpäivä on usein rajapyykki, jolloin syksy vaihtuu talveksi. Niin näyttää käyvän tänäkin vuonna. Viimeiset pihakalusteet nököttävät hiukan surullisina lumen keskellä, vaikka tavallaan on myös kaunista.


Puuhun unohtunut omena on saanut lumihatun. Vieläköhän tuo olisi syötävä, kun ei ole linnuillekaan maistunut?



Makamikin kauniit pikkuomenat eivät maistu kenellekään, vaan lussahtavat pakkasessa. Ehkä nämäkin jollekin hätätapauksessa maistuvat ennen seuraavaa suvea.



Vuorenkilvet vielä sinnittelevät lumivaipan keskeltä punaisina ja vihreinä. Tässä ajassa ovat kaikki vuodenajat läsnä ennen hyytävien pakkasten ja metristen lumihankien tuloa.


Pidän syksystä, kun kesän menettämisen haikeudesta pääsen yli. Varsinkin tällaisista kuulaista ja aurinkoisista päivistä kuin tänään. Illalla voi hyvällä omallatunnolla käpertyä sohvan nurkkaan tekemään käsitöitä ja katsomaan tv-sarjoja.

Pimeää ja kaamosta olen jo jonkin aikaa torjunut kirkasvalolampulla ja parilla valokranssilla ikkunassa. Tänään annoin periksi ja ripustin myös pihalle pikkupuihin paristoilla toimivia, ajastettavia valosarjoja. Nythän ne ovat pimeydessä juuri oikealla paikalla.

13 kommenttia:

  1. Kiva kuulla sinusta pitkän ajan jälkeen.
    Nyt valoa tosiaan tarvitaan, sillä illat ovat alkaneet pimetä jo aika varhain.
    Mukavaa marraskuuta ja sunnuntai-illan jatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kaamoksen jatkoa sinullekin, ihanaa että olet yhä kuulolla.

      Poista
  2. Kiva kun tekin olette saaneet hieman lunta. Lumi kyllä valaisee maiseman. Valoa tarvitaan nyt sekä ulkona että sisällä. Mukavaa marraskuun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  3. Tervetuloa takaisin. Meillä ei ole vielä lunta, pientä härmää on maassa. Viimeisimpiä juttuja mökillä tehtiin viikonloppuna. Nyt voin minäkin käpertyä käsitöiden pariin. Televisiota olen huono katsomaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva palata ja huomata, että täällä on yhä elämää ja ihmisiä.

      Poista
  4. Kiva kun palasit! Lunta on muutamia senttejä täällä, ihankohan tuo talven jo teki....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että olit vielä täällä! Ja kyllä se talvi taitaa olla.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Hienoa, että täältä löytyy edelleen lukijoita tauon jälkeen. Kiitos siitä.

      Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!