maanantai 6. huhtikuuta 2020

YllätystaimiaOlen nyt neljän elinvoimaisen ananaskirsikan taimen yllättynyt, mutta onnellinen omistaja. Tilailin alkuvuodesta siemeniä ja kasvatustarvikkeita pikaklikkauksilla useammastakin verkkokaupasta. Luulin tilanneeni siis siemeniä ja ihmettelin, mihin ananaskirsikan siemenet olivat jääneet. Mysteeri selvisi, kun paketti lopulta tuli: Olin tilannut valmiita taimia. Ihan hyvän kokoisia ja hyvin matkastaan selvinneitä.


Samassa paketissa tuli myös neljä patiotomaatin alkua. Nekin huomattavasti isompia ja tukevampia kuin itse siemenistä kylvämäni tomaatit. Kannattaakohan näitä enää tulevina keväinä alusta saakka kasvatellakaan?

Se ainakin tuli selväksi, että alkuvuosi oli turhan kiireinen ja ruuhkainen, kun en tuon vertaa paneutunut puutarhatilauksiini. Hyvinhän tässä lopulta kävi. Nyt on sitten kolmea sorttia tomaattia tulossa.


Ananaskirsikkaa en ole koskaan kasvattanut, mutta luin muiden kokemuksia. Ei kuulemma ole kovin haastava kasvi, mutta kasvaa isoksi. Siinäpä pähkinää purtavaksi minikasvihuoneen omistajalle.


Ahkeraliisat ovat napakoituneet kivasti viikossa. Mietin, pitäisikö näitä latvoa. En taida raaskia.


Kelloköynnösten kanssa olen vielä ihmeessä ennen kesää. Ne kasvavat ihan silmissä pituutta ja ojentelevat imulonkeroitaan pitkin vilpolaan kesäverhoiksi laittamiani sisustusverkkoja. Jos ne verkkoihin pääsevät iskemään kiinni, niin peli on menetetty. Täytyy joko vaihtaa kasvien paikkaa tai kehittää niille verkkojakin houkuttelevammat köynnöstuet.

En ymmärrä mistä ne tietävät, että pimeämmällä puolella on tarjolla verkkoa? Vaikka kuinka kääntelen taimia valon suuntaan, lonkerot vain kiertyvät verkkoihin päin. Välillä tuntuu, että kasvit elävät aivan omaa elämäänsä minusta piittaamatta.

2 kommenttia:

  1. Sattuuhan sitä kömmähdyksiä mitkä voi kääntyä iloksi kuten sinulla kävi. Terhakoita taimia on ahkeraliisasi. Ja kelloköynnös kyllä haarottuu vaikka latva katkeaisikin jos sitä joutuu irroittelemaan. Eikun isompaa kasvihuonetta rakentamaan vaikka muovista seinustalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisköhän köynnökset ihan reippaasti latvoa

      Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...