perjantai 5. kesäkuuta 2020

Sipulikukilla vaisu vuosiTämä vuosi ei ole ollut sipulikukkien vuosi. Istutin mielestäni viime syksynä reippaasti tulppaaneja ja odotin väriloistoa kevättä ilahduttamaan. Odottaa olen saanut, eikä odottavaa ole erityisemmin palkittu. Kovin kitukasvuisia ovat tulppaanit ja hitaasti nousevat maasta, jos ylipäänsä nousevat.

Liekö lumeton talvi ollut sipulikukille haastava? Vai kylmä ja kuiva kevät? Intoni sipulikukkien istuttamiseen hiipuu.


Ihmettelen, miten kukat voivat olla niin pieniä ja kukkavarret lyhyitä.


Joitakin väripilkkuja putkahtelee, iloitkaamme niistä. Taustalla on kerrottua tulppaania, joka on osoittautunut miniminikokoiseksi. Aina ei voi onnistua. 

3 kommenttia:

 1. Vähän samaa olen itsekin ihmetellyt. Muutama hyvän näköinen tulppaani putkahti kukkaan ja helmililjat onnistuivat. Sen sijaan iso osa uusistakin tulppaaneista kasvatti vaan lehtiä ja muutama toki kukkavarrenkin, mutta nuppu kuivui... En ymmärrä, mikä oli. Olisiko sitten pitänyt kastella kuivan kevään aikana.

  VastaaPoista
 2. Jännä juttu, että minulla on taas aivan päinvastainen kokemus tämän kevään sipulikukkien osalta. Maasta on noussut sellaisiakin tulppaaneja, joiden istuttamisesta on vuosia ja joita ei ole välillä näkynyt laisinkaan. Ajattelen, että sipulit ovat tykänneet lumettomasta ja lauhasta talvesta sekä kuivasta kesästä, vaikka toisin luulin käyvän. Ehdin jo surra, etten näe tulppaanien kukintaa ollenkaan, kun peurat kävivät ruokailemassa tontillamme. Onneksi tulppujen nuppu oli useimmissa paikoissa vielä maan sisässä ja peurat saivat syödäkseen lähinnä lehtiä.
  Sipuli-into hiipuu aina välillä. Jospa se sieltä taas löytyisi. Leppoisaa viikonvaihdetta sinulle!

  VastaaPoista
 3. Minullakin ihan päinvastaiset kokemukset tänä keväänä. Viime keväänä hiipuvilta vaikuttaneet tupllaanit kukkivst tänä keväänö kauniimmmin ja runsaammin kuin koskaan. Oikrin yllätyin!

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...