maanantai 14. syyskuuta 2020

Kiinanruusun salamatkustaja puhkesi kukkaan

Mikä ihana yllätys putkahtikaan kiinanruusun juurelta syyskuuni iloksi! Oli varmaan keväällä tipahtanut mullan joukkoon ahkeraliisan siemen ja siellä se oli salamatkustellut koko kesän. Ilmeisesti olosuhteet olivat suotuisat, koska ahkerana Liisa ryhtyi lopulta kukkimaan.

 
Paikka on toki valoisimmista valoisin "vilpolamme", jossa kolme seinää ovat käytännössä suurta ikkunaa. Valoa siis tulee kolmesta suunnasta. Myös kiinanruusu on viihtynyt vilpolassa loistavasti, kukkinut ja kasvattanut parhaimmillaan valtavan suuret lehdet. Kun vielä tietäisin mihin kiinanruusun sijoittaisin talveksi. Se kun yleensä pudottaa lehtensä ja näyttää melkoiselta rangalta kevään tullen.

 

Tykkään kyllä kovasti vilpolasta, joka aikoinaan on rakennettu mummolleni "kukkahuoneeksi". Meillä se toimittaa toimiston virkaa, mutta samalla toimii keväällä esikasvatushuoneena. Syksyllä villiviini muuttuu punaiseksi ja sävyttää myös vilpolan värimaailmaan ruskan tuntua. Kesällä yritän luoda toimistoomme merellistä tunnelmaa sisustuskalaverkoilla ja lasipalloilla.

4 kommenttia:

  1. Komea kiinanruusu ja mukava ylläri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Niin oli, en heti hoksannut, mitä sieltä puskee esiin :).

      Poista
  2. Ihana salamatkustaja! Upeat on myös olosuhteet kiinanruusulla :)

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!