keskiviikko 16. syyskuuta 2020

 

Syksy on ollut ihmeen lämmin ja aurinkoinen. Lintujen siementämät auringonkukat ovat loistaneet myös parhaansa mukaan. Usein linnut onnistuvat siementen kylvössä paremmin kuin minä, niin tänäkin vuonna.
 
Liekö tämä puutarhurin vai sopivasti tulleiden vesisateiden ansiota, mutta kuluneena kesänä syysleimut kukkivat upeammin kuin koskaan. Perannapenkkini on kivien sisään rakennettu "rinne", jota kuiva kesä koettelee. Nyt saatiin riitävästi vettä ja kukintaa riitti myös pitkälle syksyyn.

Kesäkukatkin vielä jaksavat sinnitellä. Yöpakkaset ovat odotuttaneet yllättävän pitkään tänä vuonna. Ei ole edes tarvinnut peitellä kukkia, enkä enää moiseen taida ryhtyäkään. On jo aika syksyn ja talvilevon.Päivällä aurinko vielä hellii, mutta iltaisin on mukava sytytellä apuvaloja. Sekä eläviä lyhtyihin, että keinovaloja lehvistöjen suojiin. Rantasaunallekin saa nykyisin tunnelmaa aurinkokennovaloista ja tarvittaessa apuja löytyy paristoista, jotka riittävät lampuissa ajastimella yllättävän pitkään. Vuodenaikojen vaihtelu on parasta!

 


4 kommenttia:

 1. Kylläpä leimusi kukkivatkin kauniisti vielä näin syksylläkin. Meillä kukinta on jo auttamatta ihan loppusuoralla.
  Ihana tunnelma viimeisessä kuvassasi.
  Joko siellä teillä myrskyää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä myrskyä. Vettä tulee reippaasti ja pikku hiljaa tuuli alkaa yltyä. Vein jo eilen kesäkukkaruukut turvaan tuulelta ja sateelta. Ei vielä raaski antaa niiden lopahtaa, kun pakkasia ei ole ihan heti luvassa.

   Poista
 2. Oi kun ihania kuvia <3 hyvää syksyä toivotellen Suvi

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!