sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Sipulikukat rohkeina valoa kohti

 

Vielä on lunta, mutta aurinko paistaa ja tuuli kuivaa sulavat lumet nopeasti. Pihalla alkaa olla elämää. Ensimmäiset krookukset ovat nupulla lämpimässä kirsikkapuun alla. Ja vieressä köllöttelee luonnon lannoitepallura.

Koko kirsikkapuun alla oleva penkki on täynnä rusakon papanoita. En tiedä oliko eläimiä yksi vai useampia, mutta säännöllisesti lähes kengurun kokoinen rusakko pomppi pihallemme iltahämärissä koko talven. Nytpä ei tarvinne ainakaan tätä penkkiä lannoittaa.
 
Minusta rusakoita on hauska seurailla talvisin. Saattavathan ne tuhojakin tehdä, kun tänä vuonna tuntuu olevan todella hyvä jänisvuosi. Säännöllisesti niillä on tapana leikellä meidän vadelmapensaat. Satoa ei juuri ole odotettavissa, kun viime vuotiset oksat on katkaistu lumipinnan yläpuolelta.
 
Omenapuitakin rusakot ovat maistelleet, mutta oikeastaan vain alimpien oksien latvoista. Runkoon ei ole kajottu ja rungoilla jonkinlaiset suojat onkin. Mutta hanki oli korkea ja iso jänis ylettyi vallan hyvin ylempiinkin puun osiin. Eipä tarvitse leikellä itse omenapuita! 
 
Voi tätä valon ihanuutta! Lämmintä säätä ei vielä voi hehkuttaa, mutta ehkä jo viikon päästä sitäkin.

8 kommenttia:

 1. Hyvät lannoitukset jättivät kiitokseksi:)

  VastaaPoista
 2. Nuo lannoiteannokset tulivat meilläkin vastaan joka puolella puutarhaa, joku hyöty sentään - onneksi melkein kaikki puut säästyivät suojissaan jänisten hampailta. Ihania krookuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jänikset valitsevat parhaat ja makoisimmat jyrsittävät.

   Poista
 3. Tutun näköisiä lannoitepalleroita. Samaa merkkiä on meilläkin, maistuvat myös koiralle hyvin :D Onneksi rusakot jättivät omenapuunne rungot rauhaan eivätkä ainakaan kaikkia piippojakaan ole vielä löytäneet. Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!