tiistai 13. huhtikuuta 2021

Vilpolan kevätyllätys

 
Tein viikonloppuna kevätsiivousta Vilpolassa. Talviverhot saivat lähteä ja samalla verhon takaa löytyi yllätys. Onnenbambu oli kuin salaa talven aikana venähtänyt lähes kattoon asti. Melkoinen hujoppi!

Onnenbambu on yksi kiitollisimmista huonekasveista. Pärjää pelkässä vedessä maljakossa, mutta viihtyy myös mullassa. Hengiltä sitä ei taida saada, vaikka haluaisi. Sen verran sitkeää sorttia on tämä Kamerunista alun perin kotoisin oleva traakkipuulaji, ruokotraakkipuu kai se on. Onnenbambuna tai onnenoksana sitä myydään.

Bambu pärjää vähälläkin valolla, esimerkiksi pesuhuoneessa, mutta kuten kuvasta näkyy valoisassa se intoutuu kasvuun.

Oli lievästi haasteellista kantaa hujoppi siivouspäivänä kellariin suihkuun, mutta sitkeästi vein sen virkistäytymään ja puhdistumaan yhdessä muiden huonekasvien kanssa. Etualalla kevään "poikasia". Ja taustalla taimikasvatuksia.


Valoisa, tilava huone on melkoinen asuntoetu kukista pitävälle. Ikkunoista tulee valoa idästä, etelästä ja lännestä, joten sitä todellakin riittää. Vilpola on vilpoisa talvella ja kuuma kesällä. Se toimittaa meillä työhuoneen virkaa ja on työskentelyolosuhteilta lämmön suhteen haastava. Kasveille se on kuin kasvihuone. Onneksi ei tarvitse taimipurkeilla keittiön ja olohuoneen ikkkunalautoja täyttää. Olen siis onnekas.

8 kommenttia:

 1. Kelpaisi minullekin vilpola! Moni kasvi pitää viileämmästä talvikaudesta ja erityisesti taimikasvatus viileässä on kyllä huima etu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mutta tässä vaiheessa kevättä aurinko alkaa päivällä jo kuumentaa vilpolaakin.

   Poista
 2. Tosi ihana paikka tuo vilpola niin kasveille kuin ihmisillekin!

  VastaaPoista
 3. Mukava yllätys!
  Noin valoisa paikka on kukille mieluinen.

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva yllätys!
  Vilpola on varmasti jokaisen puutarhaihmisen unelma! Meillä taimet ovat vallanneet keittiön ja olohuoneen ikkunat, ja amaryllikset vierashuoneen:)

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!