sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Kukkii!


 
Hiljalleen alkaa kevät koittaa myös Toimelan leveysasteilla. Yllättävän nopeasti ovat valtavat lumimassat sulaneet ja samantien putkahtavat ensimmäiset kukkijat esiin. Krookukset pääsivät tänäkin vuonna yllättämään.
 
 
Nämäkin pienet piipertäjät puskevat sinnikkäästi lumen keskeltä. Romance-krookus on todella kaunis, kun tähtikukka avautuu auringossa, mutta sitä pitää katsoa läheltä ja juuri sopivalla hetkellä päivällä. Illasta kukat menevät taas suppuun.
 
 
Innolla odotan, että lumet sulaisivat myös takapihalta. Havujen ja rhodojen vierestä pitäisi nousta tulppaaneja monessa värissä, mutta vielä joutuu odottelemaan.
 
Varjostushupuista huomaa, kuinka paljon lunta vielä kuukausi  sitten oli. Olin huputtavinani näkyvät osat, mutta tänään jouduin hakemaan lisää suojia, kun puolet rhodoista oli auringon armoilla.

 
Kasvihuone odottaa aikaa parempaa. Vain kuivuneet pääsiäiskoristeet töröttävät auringossa. Päivällä kasvarissa on jo kuuma, mutta yöpakkaset ovat petollisia.

Kesä lähenee päivä päivältä ja sitä on hienoa seurailla. Tästä juhannukseen on paras aika vuodesta, ehkä.

3 kommenttia:

  1. Kauniit krookukset! 'Romancen' nuput ovat minusta kuin helmiä isompikukkaisten krookusten rinnalla. Vai kukkivatkohan minulla erittäin pienikokoisina siksi kun ovat vasta viime syksynä istutettuja? Tänä vuonna ensimmäiset kevätkukat ponkaisivat hurjan nopeasti kukkimaan heti kun lumikerros edes vähän oheni päältä. Se on ollut minusta todella ihanaa. Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Minäkin jouduin mökillä hakemaan varjostus materiaalia lisää kun lumet vajosivat. Nyt lumitilannetta ei tarvitse miettiä ne on sulanut kokonaan. Ihania krookuksia minulla on niitä aika vähän mökillä mutta jokusia kuitenkin.

    VastaaPoista
  3. Hyvin on huput suojanneet sen, mitä pitikin. Hieno kukinta tulossa alppiruusuun.

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!