maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kaiser Friedrich ja Kaiser Wilhelm purkeissa


Retostelin jokin aika sitten, että haluaisin kasvattaa gloxinioita. Jo perinteiden kunnioituksen vuoksi, koska niitä on aina aiempien emäntien aikoina ollut Toimelan ikkunoilla. Eipä aikaakaan, kun äitini kiikutti naapurikaupungista pari mukulaa ja korjasi puutoksen.


Nyt tuli paineita. Olen kerran vuosia sitten kokeillut gloxinian kasvatusta huonolla menestyksellä. Syykin selvisi: olin istuttanut mukulat ylösalaisin!

Tumpelo mikä tumpelo. Minusta on aika epäloogista, että mukulan kovera puoli pitää asettaa ylöspäin. Nyt on virhe korjattu ja mukulat mullissa. Vasemmalla Kaiser Friedrich ja oikealla Kaiser Wilhelm. Odottelemme herrojen heräämistä.

4 kommenttia:

 1. Muistan lapsuudesta, että äidillä oli liloja ja tumman punaisia gloxinioita pitkä rivi olohuoneessa. Joskus olen kokeillut, mutta kokeiluksi se jäi.
  Soilikkeja ja saint paulioitakin mulla oli, mutta jotenkin mun sisäkukat kaikki kuolla kupsahtaa. Onkohan ilmalämpöpumppu syynä siihen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä aina ymmärrä kukkien sielunelämää. Minulla ei ole kokemusta ilmalämpöpumpusta, mutta aiheuttaisko se jonkinlaista vetoa kasvien mielestä?

   Poista
 2. Toivotan hyvää kasvua keisareille.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...