maanantai 3. maaliskuuta 2014

Maalainen kävi kaupungissa

Kävin viikonvaihteessa Helsingissä. Arvatkaapa huviksenne, mitä maalainen löysi kaupungista kotiin viimeisiksi? No siemeniä! Kukkakaupasta löytyi sopivasti syötävien herkkujen siemenpussit.

Amppelitomaatti, jota mainostetaan pussissa todella satoisaksi lajikkeeksi. Luvissa on pussin mukaan sadoittain, jopa tuhansittain pieniä makeita rypäleen kokoisia hedelmiä. Oliskohan vähän ylisuitsutusta kuitenkin...

Amppelipaprikan puolestaan luvataan tuottavan 200-300 oranssinkeltaista ja miedon makuista, pikkuruista hedelmää per taimi!

Kuukausimansikka mignonette taas on monivuotinen ja rönsytön lajike. Marjoissa pitäisi olla metsämansikan aromia, nam. Sitä odotellassa.

Hukutaankohan ensi kesänä tomaatteihin, paprikoihin ja mansikoihin! Ehkei sentään.

10 kommenttia:

 1. Ymmärrän oikein hyvin! Edellisenä viikonloppuna vierailin minäkin maamme pääkaupungissa ja johan poltteli Stockmannin puutarhaosaston siemenet. Jollain ilveellä sain pidettyä itseni kurissa. Ei siemeniä tunnu pääsevän nyt pakoon missään. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla taisi olla parempi vastustuskyky, ainakin tällä kertaa. Mutta pussien hypistely on ihanaa!

   Poista
 2. Amppelipaprikasta en ole ennen kuullutkaan. Aina sitä löytää jotain mielenkiintoista. Minä olen koittanut nyt karttaa siemenhyllyjä, kun entisiä on vaikka kuinka. Viimeksi syksyllä tuli alennusmyyneistä hankittua pusseja vaikka minkälaisia kun kerran halvalla sai. No, ostin nyt kuitenkin yhden pussin tomaatinsiemeniä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin kuvassa tuo amppelipaprika näytti kivalta ja jos vielä hedelmätkin ovat syötäviä, niin vielä parempi. Saapas nähdä miten onnistuu. En minäkään tuollaista ole ennen nähnyt.

   Poista
 3. Ei yhtään hullumpi paikka hukkua - tomaatit, paprikat ja mansikat nimittäin.

  VastaaPoista
 4. Minulla oli viime vuonna kasvatuksessa saman nimistä paprikaa, mutta se ei ollut amppelilajike, niitä on kai erillaisia. Paprikoita ei tullut sadoittain, mutta suurempi pettymys oli niiden siemenisyys. Pikkupaprika oli täynnä siemeniä. Noita samannimisiä viljelemiäni paprikoita pääsee katsomaan linkistä: http://saveajapapuja.blogspot.fi/2013/08/punertuva-paprika-ja-satoisa-mangoldi.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tjaah, täytyy sitten ottaa koko juttu estetiikan kannalta. Jos niistä pikkupaprikoista tulisi edes tuollaisia kauniin oranssin keltaisia. Kokeilen nyt ainakin kerran.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...