torstai 20. helmikuuta 2014

Urbaania eläinelämää ikkunasta


"No niin tytöt, jatketaanpas tätä baanaa seuraavan lintulaudan alle muruja noukkimaan, jonossa vain, hopi hopi!"

Fasaanirouvat vaelluksella, ensimmäinen havainto Toimelan pihapiirissä. Missähän lauman kukko mahtaa piileskellä?
"On tämä merkillinen lyhtypylväs, kun havunneulaset tukkivat kolon tielle!"

Käpytikka nakuttaa tämän tästä portinpielessä kestopuista lyhtypylvästä. Ei taida olla kovin terveellistä puuhaa. Ihmiset saavat kulkea tiellä ja portista tikan alta, mutta annas olla, jos ottaa kameran pitkällä putkella. Silloin tikka lähtee, en tiedä mitä se pelkää. Tämän parempaa kuvaa siitä ei tällä erää saanut, kun oli sopivasti myrskyn langoille heittämän männynoksan takana
.
"Harhautanpa poikia ja menen tällä kertaa sivuovesta, hähää!"

Alunperin linnulle vuosikymmeniä sitten tehty mökki on jo ajat sitten päätynyt kissatytön turvapaikaksi. Linnuilla tänne ei ole mitään asiaa. Joutaisi koko kallellaan oleva, laho hökötys poistua Toimelan pihapiiristä muuten, mutta mihin kissapolo sitten mouruavia sulhaskadidaatteja pakenisi.

Monenlaista elämää löytyy keskeltä kylää, kun välillä vilkaisee ikkunasta ulos.

7 kommenttia:

 1. Hauska kuva tikasta pää "puskassa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se oli hauska, vähän sellaista vuoden luontokuva -kisan sarjassa Luonto ja ihminen -tavaraa :) Varsinkin, kun tuo puu on tosiaan lyhtypylväs.

   Poista
 2. Meilläkin näitä fasaaneja käy lintulaudan alukset putsaamassa. Yksi on vakituinen. Tässä yhtenäpäivänä oli 3 herraa yhtäaikaa. Yksi rouva on näyttäytynyt silloin tällöin. Viime talvena oli hauska juttu: ensin herra kävi parina päivänä yksin ruokailemassa, toi sitten rouvankin, mutta rouvapas ei päästänytkään herraa enää ruokailemaan vaan ajoi aina pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin kiva seurailla näitä. Ja mukava, että fasaanit ovat levittäytyneet tänne Pohjois-Pohjanmaan rajamaillekin. Aikoinaan Etelä-Suomessa asuessa fasaaneja näki usein, mutta täällä ei meidän pihapiirissä ole aiemmin näkynyt.

   Poista
 3. Taitaa killi tietää mistä paistin voisi saada. Viisas killi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kissat eivät todellakaan ole Hölmölästä kotoisin. Tämä kissa ei tuo meille enää lintupaisteja näytille kun joskus on otettu pois.

   Poista
 4. Eksyin tähän vanhaan postaukseen. Onpa ihanaa, kun voi katsella ikkunasta eläinten touhuja :)

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...