sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Inhorealistisia näkymiä


Useimmiten tulee etsittyä kameran linssiin kaunista ja herkkää kuvattavaa pihalla. Aina luonnon monimuotoisuus ei ole pelkästään kaunista tai miten sen nyt ottaa. Jonkun mielestä tuomenkehrääjäkoin toukat ovat ehkä kauniita, minusta ne pihatuomessa möngertäessään ovat lähinnä iljettäviä, varsinaista inhorealismia. Lisäksi tuomenkehrääjäkoi kutoo tuomet täyteen seittiä, jossa nämä toukat elelevät. Puut alkavat näyttää lähinnä kauhuleffan rekvisiitalta.


Käsittääkseni puut eivät tuomenkehrääjäkoin käsittelyssä kuole, vaikka lehdet lähtisivätkin. Tuomet saattavat jopa kasvattaa myöhemmin kesällä uudet lehdet. Eikä koi iske kuulemma joka vuosi samaan paikkaan. Toimelassa tuomenkehrääjäkoin seittejä on näkynyt ennenkin, mutta ei läheskään joka vuosi. Nyt on sitten kehrääjän vuoro ahkeroida ja kyllä ne ovatkin ahkeroineet.


 4 kommenttia:

 1. Eivät kyllä ole erityisen kauniita. Meidän talon päädyssä on tuomi, eikä se ole milloinkaan ollut kokonaan seitin peitossa. Tänä vuonna on muutamia seittirykelmiä. Viime vuonna täällä päin kaikki tuomet olivat aivan hopeanharmaita ja kummitusmaisia. Olen ajatellut, että sinä päivänä kun meidän tuomi muuttuu kummituspuuksi, se saa lähtökäskyn. Ehkä tämä uhkailu on kannattanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa yrittää, siis uhkailla :)

   Poista
 2. Juurikin tuo ilmiö on estänyt minua toistaiseksi hankkimasta tuomea omalle pihalle. Pari purppuratuomea on, mutta niihin eivät toukat kuulemma iske. Totta on, että toukkien iskiessä puu näyttää ihan kauhuleffan rekvisiitalta. Lähistöllä on yksi puu, joka on tänä vuonna seitin peitossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuomi on kaunis kukkiessaan, mutta tämä on sitten se kääntöpuoli. Puu on myös lyhytikäinen ja versoo helposti uusia kavereita.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...