tiistai 17. kesäkuuta 2014

Tomaatit mökissä palelemassaSääliksi käy tomaattiparkoja, kun Suomen keskikesä huitelee lähes pakkasen puolella ja pohjoistuuli tuivertaa. Minulla ei ole kasvihuonetta, joten ripustin amppelitomaatit tarpeettomaksi käyneen leikkimökin terassille suojaan pohjoistuulelta ja rankkasateilta. Muuten tomaateista olisi näillä keleillä tuskin mitään jäljellä. Nyt mökin seinä antaa suojan tuulta vastaan.

Vanhat leikkimökit ovat joskus pihoilla surullisen ja hylätyn oloisia. Anun puutarhassa mökki oli pääsyt uusiokäyttöön puutarhurin työkaluvajana.Oiva keksintö, joka itselläkin on joskus käynyt mielessä. Tänä kesänä 55-vuotias mökkivanhus saa toimia tomaattien kotina.

Mökissä on niin pieni ovi, että aikuisen on siitä hankala ahtautua sisään. Jos leikkimökkiä meinaisi hyödyntää puutarhakäyttöön, pitäisi varmaan puhkaista ovi vasemmasta päädystä. Hmm, ei hassumpi ajatus.

Toistaiseksi Toimelassa ei ole satanut kesäräntää, mutta aika liki pitää. Nimittäin 60 kilometrin päässä Ylivieskassa oli aamulla maa valkoisena. Kuva löytyy Yle Keski-Pohjanmaan facebookista.
Hui kauhistus ja vielä juhannusviikolla!

Vielä riippuvat tomaatinraakileet paikoillaan. Tosin aivan vihreinä ja pieninä. Naapurin pikkutytöt olivatkin jos sitä mieltä, että kasvatan vihreitä tomaatteja. Voipihan se olla niinkin.

12 kommenttia:

 1. Minäkin peittelin tomaatit tuolla kasvilavassa ja toivoin, että selviäisivät näistä "pakkaskeleistä". Olivat ainakin vielä hengissä. Meidän tontilla ei aamulla ollut onneksi lunta, vaikka Ylivieskassa asutaankin. Lämpötila oli kuitenkin käynyt 1,8 asteessa. Mihinkäs päin täältä muuten pitäsi lähteä, että löytäisi teille???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lähelläpä ollaan. Meidät löytää Kalajoen eteläreunalta eli Kokkolan rajalta Himangalta.

   Poista
  2. No todellakin lähellä ja tutulla seudulla! Just hetki sitten tuli meidän kalamiehet sieltä Vatungista kalasta. Muutaman ahvenen olivat saaneet ja päästäneet nekin pois.

   Poista
 2. Näkisitpä minun pensastomaatin rääpäleeni, niin purskahtaisit nauruun. Minkäs säille mahtaa ja kun ei ole vielä sitä kasvihuonettakaan. Huoh...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä usko, että minulla olisi varaa naureskella sinun kasveillesi :) Mutta haaveillaan kasvihuoneista.

   Poista
 3. Kyllä nyt kasveja koetellaan... Pidetään peukkuja, että saataisiin vielä kunnon helteet :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan ne lakisääteiset kymmenen hellepäivää vuodessa on saada, vai mitä?

   Poista
 4. Minä olen tuonut paprikat sisällä yöksi. Eilen ne olivat koko päivän sisällä, kun lämpötila ei noussut yli +10. Tänään laitoin harsojen alle ulos. Vielä eivät ole suuttuneet tästä siirtelystä. Tosin viime kesän alussa tein ihan samaa siirtelyä ja kyllä ne ihan hyvin kasvoi ja antoi satoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti auttaa, jos jaksaa siirrellä. Ei vain enää huvittaisia hilata purkkeja takaisin sisään. Mutta varsinainen työn sankari olet ja sato tulee ansaitusti aikanaan.

   Poista
 5. Täällä Oulun korkeuksilla satoi eilen lumi/räntää. Vesimelonit kasvihuoneessa näyttää pahastuneen tällaisesta ilmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai kasvihuoneessakin on räntäsade haitannut? No eipä sekään sitten kaikkeen auta.

   Poista
  2. Ilmeisesti kuitenkin sään kylmyys.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...