maanantai 1. kesäkuuta 2015

Aloe muutti ulos ja tulppaanit esittäytyvät


Aloe vera uhmaa syksyiseltä tuntuvaa myrskyä ja muuttaa kesäkuun kunniaksi pihalle. Tämä jättiläinen vietti viime kesänkin ulkona hyvällä menestyksellä. Eiköhän tuo tarkene, vaikka vähän sataa ja tuulee.
 
Aveceiksi Aloe sai Uuden Guinean Liisan ja pehmytmesiheinän. Toivottavasti viihtyvät keskenään aamuaurinkoisessa porraspäässä.


Tuntuu vähän hullulta postailla vielä sipulikukista, kun kesäkuuta jo eletään. Toukokuu oli kuitenkin niin kylmä, että tulppaanit ovat avautuneet kovin hitaasti. Ensimmäisenä vauhtiin pääsivät oransseina henkuvat Ballerinat.


Olen kovasti odottanut mustia sankareita. Niitä näiden pitäisi kaiken muistin ja järjen mukaan olla, mutta näyttävät nuppuina yllättävän punaisilta. Laji on siis Black Hero. Tuleekohan näistä vielä mustia?


Myös pienet valkoiset Galgary -tulppaanit ovat lopultakin kukassa.


Pienimmät joukossa ovat kuitenkin nämä monihaaraiset pikkutulppaanit, joita sain viime syksynä kaupantekijäisinä kukkasipulien mukana. Minulla ei ole enää harmainta aavistusta, mitä nämä olivat nimeltään. Söpöjä "terttutulppaaneja" kuitenkin.

Istutin viikonloppuna puutarhalta ostamiani kesäkukan taimia ulos. Itse kasvattamiani en tietenkään vielä raaskinut viedä kokonaan ulos, kun luvassa on kylmää sadetta ja myrskyä. Mikähän siinä on, että lähes ilmaisia itse kasvatettuja säälii paljon enemmän kuin rahalla kaupasta ostettuja isompia ja komeampia taimia?

Ihaillaan vielä vähän aikaa sipulikukkia, kesäkukat ehtivät myöhemminkin.

14 kommenttia:

 1. Kiitos muistutuksesta, täytyykin laittaa aloet kesäksi pihamaalle. Tosin minun ovat sellaisia pienemmän sorttisia, mutta kaipa nekin pihalla viihtyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä. Löytyykö aloeta huonekasveina eri kokoja? Tai pienestähän tämäkin alkaa ja nyt painaa monta kiloa.

   Poista
 2. Nuo "ballerinat" ovat todella hienoja! Hieno muoto niissä!

  VastaaPoista
 3. Kevättä on vielä ilmassa, ei ole meidänkään pihalla kaikki tulppaanit vielä auenneet! Siemenestä kasvatettuja olen jo muutaman laittanut ulos kukkapenkkiin, mutta osa vielä odottelee kasvarissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvihuone olisi kyllä nyt tarpeen, kun purkkeja kantaa sisään ja ulos.

   Poista
 4. Onpa tyylikäs tuo aloe ruukussa kumppaneineen ja kauniit tulppaanit. Kyllä itsekasvatetut ja huolella vaalitut taimet ovat aina ne tärkeimmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aloessa on kyllä jotakin käsittämätöntä "sielukkuutta".

   Poista
 5. Ihania tulppaneita niin hyvän näköinen aloe-veera :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minulla eivät tulppaanit oke erityisen hyvin menestyneet. Olenkin näistä iloisesti hämmentynyt.

   Poista
 6. Sipulikukat ovat nyt parhaimmillaan. Kauniita ovatkin sun tulppaanisi. Mielenkiinnolla ootan sitä mustaa tulppaania, toivottavasti laitat kuvaa sitten.

  Aurinkoista viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eivätpä tulppaanit muuta voi olla kuin kauniita. Ei kuule tullut mustaa tulppaania Herosta, vaan tumman violetti. Laitan kuvan seuraavaan postaukseen.

   Poista
 7. Onpas kauniita tulppaaneja, Ballerinat ovat kuin tulenlieskoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ballerinoissa on kyllä uskomattoman voimakas väri, vaikka muuten ovat hentoisen oloisia.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...