torstai 18. helmikuuta 2016

Kiinanruusun alennustila


Kauneus on katoavaista. Ainakin pimeällä talvella, lämpöpatterin päällä vetoisalla ikkunanlaudalla. Vielä syksyllä esitelin upeasti kukkivaa kiinanruusuani. Talvi on tehnyt kasville pahasti hallaa ja ruususeni on joutunut alennustilaan. Lehdet käpristyvät ja kuivuvat, mutta uusia alkujakin näyttäisi olevan. Ehkä tilanne ei ole toivoton.


Ryhdyin vastaiskuun. Leikkilin kasvin reippaasti ja hankin sille altakasteluruukun. Kiinanruusu on melkoinen juoppo, vettä kului viime kesänä uskomattomia määriä. Joka päivä sai olla lorottamassa, kun tähän ruukkuun ei juuri varavettä mahtunut.

Suihkuttelin vielä kasvia reippaasti. Luin jostain, että kuivuneeseen kiinanruusuun tulee helposti ötököitä. Viime kesänä niitäkin myrkyttelin, vaikka kasvi kukki ja voi hyvin muuten.

Tästä alkoi sitten mullanvaihtorumba. Katsotaan, miten kiinanruusun käy. Harmittaa kyllä, jos talvi sen niittaa. Sain nimittäin kukan anopilta, joka oli sen itse pistokkaasta kasvattanut.

10 kommenttia:

 1. Sinulla on käytössä ihan oikeat toimenpiteet ja kohta kiinanruususi taas kukoistaa.

  VastaaPoista
 2. Uskon, että saat kiinanruususi kukoistamaan. Kiva, kun olet innostunut huonekasveista; minä olen niin huono niiden kanssa. Mukavaa loppuviikkoa Tuulevi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huonekasveilla on ihan samat tarpeet kuin puutarhakasveillakin, siitä vain kokeilemaan. Kevään enteitä myös sinun viikkoosi.

   Poista
 3. Eikös kiinanruusu tykkääkin leikkauksesta. MUistan vaan lapsuudesta, että kotonani oli kiinanruusu ja äiti sitä välillä leikkeli.

  VastaaPoista
 4. Varmasti se vielä siitä toipuu!

  VastaaPoista
 5. Kiinanruusussa on kaunis kukka kyllä se siitä piristyy ja alkaa kukkimaan

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti saat kiinanruususi elpymään. Meidän huushollissa valoisimmat paikat sijaitsevat ikkunalaudoille, joiden alla hohkaa sähköpatterit. Kukat eivät ykkää yhtään. Niinpä omat kiinanruusuni ovat heittäneet henkensä ja niiden poikaset jatkavat eloaan Pojan huomissa. Hän on saanut ne jopa kukkimaan.

  VastaaPoista
 7. Kyllä se siitä piristyy noilla toimenpiteillä. Leikkaamisesta se vain tykkää ja ennenkuin huomaatkaan on siitä kasvanut entistä tuuheampi.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!