sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäistä


Joku pyysi edellisen postauksen kommenteissa laittamaan kuvaa avautuneesta narsissista, Apricot Whirlista, kun ennen pääsiäistä otetussa kuvassa se oli vasta nupulla. No, tässä tulee. Kukka on kovasti kerrottu ja "ryppyinen", joskin kaunis. Ja väri on ihana.Ihan pyytämättä ja tilaamatta laitan otoksen myös avautuneista helmililjoista, joita esittelin niinikään nuppuisina viime viikolla. Näissä on mukana tuoksu ja ovat niin pieniä ja söpöjä. Vieressä olevat velipojat kasvavat nihkeästi jostain syystä.

Kissanohraa löytyy Eppuli-kissan iloksi yllättävistä paikoista, esimerkiksi takan reunalta lyhdystä. Ohra tuo keväisen olon. Tosin asiaa auttavat myös aurinkoiset ja lämpimät päivät.

Ei uskoisi, että viikko sitten hiihtelimme vielä kantohangilla reilun kymmenen asteen pakkasessa. Nyt en enää meren jäälle menisi. Kevätauringolla ja kahdeksalla plusasteella on uskomaton voima. Kyllä vuodenaikojen vaihdokset ovat nykyisin nopeita!
Pääsiäinen on kulunut perinteisesti hyvin syöden ja voimia keräillen. Trulleille varattiin reippaasti munia ja karkkeja ja pikkunoitia kävikin enemmän kuin viime vuosina yleensä. Kokkosavu tuoksui, mutta meillä ei enää pääsiäiskokkoja poltella. Ehkä sitten joskus, jos lapsenlapsia meille suodaan.
Tytär piipahti pari päivää pääsiäisen vietossa. Anoppia on käyty katsomassa sairaalassa ja isää käytetty dementiakodista kotikäynnillä. Huomenna pitäisi vähän pakertaa opiskeluhommia.

Huomenna ajattelin myös leikellä omenapuita. Muita keväthommia ei pihalla vielä pysty tekemään, sen verran korkeat ovat lumikinokset. Mutta voi hyvänen aika miltä ikkunat näyttävät, kun aurinko paistaa...


10 kommenttia:

 1. Heh, huomasin tänään aivan saman. Ikkunat näyttää auringon paistaessa aivan kaameilta. Tänään oli pakko aloittaa ikkunanpesuprojekti, se tosin venyy nyt vielä useammalle päivälle. Mukavaa pääsiäisen jatkoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinähän olit ahkera! Minä vain katselin toiseen suuntaan pääsiäisenpyhät :)

   Poista
 2. Niinpä, ne ikkunat....joka keväinen murheenkryyni. Toisaalta, ei ne likaiset ikkunat mihinkään karkaa, joten ehtii myöhemminkin.

  VastaaPoista
 3. Kaunisvärinen narsissi. Täällä meilläkin pääsiäistä on vietetty ihan
  kotosalla ja pojat perheineen, vanhinta lukuunottamatta, ovat viettäneet sitä kanssamme.
  Kokkoperinnettä ei täällä Etelä- Suomessa valitettavasti ole. Pieni kokko sentään saatiin koottua pikkuneidin iloksi omalta pihalta kaadettujen koivujen oksista.

  VastaaPoista
 4. On se narsissi kauniin erilainen. Ohra lyhdyssä on kauniin näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisällä vain kukkii niin vähän aikaa. Täytyy viedä ulos, jos vielä siellä virkistyisi.

   Poista
 5. Upean värinen narsissi! Sama juttu täällä ikkunoiden kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kai sitä joka talossa ovat ikkunat talven jäljiltä likaiset. Mutta omansa vain huomaa...

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...