keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Salaattikukkasia


Kun hyötykasveja ei tule hävitettyä kasvimaalta kovin hätäisesti, näkee lämpiminä syksyinä hienoa kukintaa. Vai mitä tuumitte salaatin kukista? Minusta ovat aika hauskoja syksyisellä pihalla, kun mikään muu ei oikein enää näytä miltään.
 

Korkeuttakin voi salaattipenkille kertyä 70 cm. Väreissä ja malleissa löytyy. Nyt nämäkin kaunistajat ovat toki yöhallan niittämiä. Kuvat ovat viikonlopulta, jolloin ne vielä olivat pakkaselta säästyneet.Pimeät illat vähentävät pihan käyttöaikaa, mutta on pimeydessäkin puolensa. Esimerkiksi pihavalot, joita nykyisin on tarjolla monenlaisia, käteviä vaihtoehtoja ennen jouluvalojen aikaa. Tämä rivistö valaisee mukavasti sisäänkäyntiä talventöröttäjien joukossa. Virta tulee ihan töpselistä.

Aurinkokennovaloista ei ole samalla tavalla syksyn valaisijoiksi, valitettavasti. Elävä tuli on tietenkin parasta ja lyhtyjä tuleekin leviteltyä pihalle reippaasti.Öljykynttilöitä kuluu talven mittaan niin paljon, että ei uskalla laskea.

6 kommenttia:

 1. Minäkin tykkään kukkivista salaateista! Nätit kuvat olit niistä ottanut.

  VastaaPoista
 2. Komeat ja pitkiksi venyneet salaatit.
  Illat alkavat hämärtyä jo niin varhain, että pihatyöt jäävät pakostakin illasta lyhyeksi. Nyt onkin kaikki pihavalot tarpeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ja kun päästään talviaikaan eli kellojen kääntämiseen, illoista ei ole enää mitään jäljellä ilman apuvaloja.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Nuo useamman lajikkeen sekoitukset ovat aika kivoja.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...