tiistai 25. huhtikuuta 2017

Aloe yllätti taas


Miten ihmeessä huonekasvitkin pääsevät yllättämään minut kerta toisensa jälkeen, vaikka lähes päivittäin kastelen, nypin, ihmettelen ja tarkkailen niitä. Olohuoneen ikkunalla isoksi venähtäneessä aloe verassa kasvaa kukkavarsi. Nuppu on vielä pieni, mutta ihmeen nopeasti se on kasvin keskelle ilmestynyt.

Nyt ei ainakaan pitäisi kesän loppua kesken! Viime kesänähän aloeni teki nupun ulkona niin myöhään, että talvi yllätti, eikä nuppu ehtinyt aivan aueta. Kasvi oli niin valtava ja raskas ja isossa purkissa, että en jaksanut sitä kantaa lämpimaan. Tuon nupun surullisen tarinan olen kertonut aiemmin blogissa.

Nyt olinkin varautunut ja siirtänyt yhden ison aloen valmiiksi sopivan kokoiseen, siirreltävään purkkiin ulos vietäväksi ja tarvittaessa lämpimäänkin tuotavaksi.

Mutta kukkiminen ei näköjään vaadi Suomen pitkää suvea, vaan onnistuu jo keväällä sisätiloissa. On minulla kerran aikaisemminkin vuosia sitten aloe sisällä kukkinut, mutta en muista oliko se kevättä vai mitä vuodenaikaa.

Mielenkiintoisia aikoja elellään Toimelan olohuoneessa :)

6 kommenttia:

 1. Mielenkiinnolla odotan miltä kukka näyttää. Toivottavasti kukinta onnistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän tuo sisällä onnistu ja mahdotonta vauhtia kukkavarsi venyy.

   Poista
 2. Wau! Oon kyllä tosi surkea huonekasvien kanssa, mutta tämä vaikuttaa aika upealta onnistumiselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vähän eksoottisen näköinen tuossa ikkunalla, kun ulkona on vaihteeksi maa valkoisena.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä ei ole kyllä paljon peukaloita vaatinut. Minusta tuntuu, että on tykännyt, kun olen pitänyt näppini irti :)

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...