lauantai 29. huhtikuuta 2017

Ensimmäiset krookukset


Kevät saattaa tänäkin vuonna tulla, vahvasti näyttää nyt siltä parin aurinkoisen päivän jälkeen. Lunta on vielä pihalla reippaasti, mutta löysin kevään ensimmäiset kukkijat eli krookuset. Valkoinen...


...ja liila. Aivan mahtavaa ja toivoa herättävää!


Tulppaanitkin työntyvät jo maasta sinnikkäästi. Näyttää, että talvi ei ole ollut ollenkaan niin paha kuin edellinen. Sipulikukat ovat hengissä ja perennoissakin näkyy jo elämää. Ei huono, kun ottaa huomioon jäätävän kevään.
Kävin etsimässä vauhtia Kokkolassa tänä viikonloppuna järjestettäviltä erä- ja puutarhamessuilta. Kukkapuolta oli minusta aika heikosti tarjolla, lähinnä orvokkia ja kukkasipuleita oli näkyvillä. Enemmän puutarhaosastolla oli rakennusten kunnostamiseen, piharakenteisiin ja koneisiin liittyvää.Esiintyjät antoivat kyllä hyviä vinkkejä. Sonja Lumme esiintyi useampaan kertaan ja puhui niin yrteistä kuin kesäkukistakin. Tässä aiheena kesäkukat. Sonja on eloisia ja mukaansatempaava puhuja, joka jakaa vinkkejä omista kokemuksistaan. Hän kannusti muun muassa sekoittamaan hyöty- ja koristekasveja rohkeasti. Taidanpa tehdä niin tänä keväänä.

Lumme myös suositteli tekemään krassin siemenistä krassikaprista. Maistuu kuulemma sinappiselta ja hyvältä. Tjaa, ehkä. Minä kun en tykkää sinapista, niin ei oikein napannut :).

Ruusupavusta saisi kuulemma nopeasti näkösuojan säleikköön. Samoin maa-artisokasta kasvaa hetkessä vihreä seinämä. Näitä voisi harkita.

Monta muutakin vinkkiä tuli. Pitänee lainata Sonja Lumpeen puutarhakirjat kirjastosta.

6 kommenttia:

 1. Ihanat krookukset. Nyt kun tulisi muutama lämmin päivä, niin saataisiin varmasti todellista kukkaloistoa. Hyvää vappua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoista vappupäivää sinullekin! Ensi viikoksi lupaa meillepäin lämpimämpää, mutta sitten taas viikonlopuksi räntää.

   Poista
 2. Muutama krookus, ja kevät on täällä, niin vahvoja kevään tuojia ne ovat!
  Ainakin maa-artisokkaa kannattaa istuttaa. Siitä tulee 3 m korkea, ja kukat ovat loistavan keltaiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, maa-artisokka on kyllä outo juttu minulle. Ehkä kokeilenkin.

   Poista
 3. Lumpeelta tuli muistaakseni juuri uusi kirja tomaateista. Minä olen viljellyt maa-artisokkaa jo useana vuonna ja pidän siitä. Se kyllä leviää tehokkaasti, joten jotkut kokevat sen riesaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä, kirjan nimi on Tomaatti! Ai että riesaksi asti leviää maa-artisokka, uskoisiko tuota :)

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...