maanantai 29. toukokuuta 2017

Mihin unohtui aloen kukan väri?

Jokin aika sitten hehkutin aloe veran nuppua, joka paisui sisällä ikkunanlaudalla mahtipontisesti kohti yläilmoja. Lupailin kuvaa kukinnosta, jonka piti oleman hehkuvan oranssi. Niin se edellisellä kerralla olikin, kun aloe minulla sisällä kukki.


Mutta nyt kaikki ei mennyt kuin Strömsössä. Kukinto keikkuu kyllä korkealla, noin 80 cm kukkavarressa ja itse "tähkäkin" on parikymmensenttinen. Mutta mihin unohtuivat värit? Ei havaintoakaan oranssista, vaan terälehti kerrallaan kuihtuu vihreästä keltaiseksi ja ruskeaksi kukinnon alaosasta alkaen.

Aivan kuin kukinto ei loppujen lopuksi aukeaisikaan, vaikka näyttää muuten ihan hyvinvoivalta ja roiskii tarttuvaa mettä pitkin ikkunanlautoja. Jotakin se varmaan on saanut liikaa tai liian vähän: Aurinkoa? Lannoitetta? Vettä? Sen kun tietäisi.

Nyt minusta alkaa tuntua, että kukkikoon jos tahtoo tai olkoon kukkimatta. Seuraava koekaniini lähtee kesäksi taas pihalle, kunhan kelit vähän vielä lämpenevät.

Ulos lähtee tämä puutarhurkin, vaikka lämpöä on mittarissa vain seitsemän astetta. Aurinko kuitenkin paistaa ja pahin flunssa on ohi, vaikka yskä vielä vaivaa. Pipo päähän ja menoksi, sehän se on suomalaisen kesän peruspäähine nykyisin.


1 kommentti:

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...