keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Unelmien liikuntapäivää pihallaHuomasin, että tänään vietetään eri puolilla maata Unelmien liikuntapäivää. Liikuntaa saatiin myös Toimelassa pihatöiden merkeissä. Lopultakin ovat lumet näiltäkin levysasteileta sulaneet ja olen päässyt haravanvarteen.

Routaa on vielä reippaasti. Ajattelin nykäistä rhodoista huput pois, kun aurinko niin muka jo lämmitti. Maa oli kuitenkin kivikovaa, kun sitä haravanvarrella koputtelin. Eipä auttanut ottaa aurinkosuojia pois, vaikka rumilta näyttävätkin.

Olen viettänyt lomapäiviä ihanan aurinkoisissa ja raikkaissa keleissä. Kylmää on ollut, joku yö pakkasta ja joinakin päivinä vain aste tai pari lämmintä. Ei oikein tunnu toukokuulta.
Toukopuuhien sijaan olemmekin tehneet retkiä lähimaastoihin. Siipojokivarsi Kalajoella tarjoaa keväällä hienoja näkymiä. Vanha metsä on paikoin lähes satumaista.Olimme liikkeellä maanantaiaamuna ja joen pienemmät uomat olivat vielä paksun jään peitossa. Rannatkin yöpakkasen jäljiltä riitteessä.Sunnuntaina retkeilimme Lohtajalla Karipolkua Ohtakariin. Sinnekin pääsi jo lähes kuivin jaloin. Lintuja oli paljon ja siistit paikat laavulla. Lähikohteita kannattaisi hyödyntää useamminkin.Karipolun varrella on muutamia luontoon littyviä opastauluja. Tässä taulussa kerrotaan,että metsien loppumisesta on kannettu huolta jo 1800-luvulla.

No, retkeily on mukavaa, mutta kyllä mielelläni jo ryhtyisin kuopimaan myös kukkapenkkejä. Kunhan routa sulaisi, huoh...

6 kommenttia:

 1. Onpa mukava kun jossain päin Suomea pääsee jo pihahommiin. Meillä on satanut lunta ja rakeita koko aamupävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sainkin aamulla kuvan teidän lumisateesta :(. Kyllä se jo riittäisi, kun Pekka Poutaakin naurattavat nämä lämpötilat. Mutta aurinko kummasti piristää.

   Poista
 2. Ainakaan ei tule liian kuuma pihahommissa näillä keleillä. Tosin vähän väliä pitää etsiä suojaa rae- ja räntäkuuroilta.
  Kauniita maisemia. Hyvin ehtii nyt retkeillä lämpimikseen.

  VastaaPoista
 3. lämpimät kelit saisi vihdoin jo saapua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olishan se kiva, jos vaikka ilman pipoa jonakin päivänä pärjäisi pihalla :)

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...