lauantai 17. kesäkuuta 2017

Tulppaanitykitys

Tulppaaneja on saatu tänä vuonna odottaa. Ne alkavat vasta nyt olla parhaassa kukinnassaan, vaikka juhannukseen on vain viikko!

Istutin syksyllä sinisiä (Bleu Aimable) ja valkoisia (White Dream) tulppaaneja rintarinnan ajatuksella, että keväällä rävähtää hieno sinivalkoinen Suomi 100 -kukinta.


Sinisistä tuli kuitenkin liiloja. Ei Suomen lipun väreiltä näytä, mutta kaunishan tuo on liilakin.


Vieressä komeilee vaikuttavan punainen Red Impression. Tämä on isokokoinen ja korkea tulppaani, kaunis kuin mikä.Ehkä suojaisan ja lämpimän kasvupaikan ansiosta ensimmäisenä kukkaan puhkesi Blushing Lady kelta-oranssina.Viereen putkahti myös tämä kuninkaallisen oloinen kaunotar, jonka nimestä ei ole hajuakaan. En muista viime syksynä tällaisia istuttaneeni eli on vanhempaa vuosikertaa.


Viimeisenä puhkesivat keltaiset "nimettömät". Nämä ovat aika hentoja hujoppeja, en tiedä mitä.Onneksi Eppu pitää vahtia majakka-altaassa. Siinä on hyvä tulppaanien kukkia Epun valvovan silmän alla.

Jospa kevätpäivitykset olisivat nyt paketissa. Päästäisiin oikeaan kesään :). Tulppaanit ovat kauniita, mutta jotenkin tuntuu, että kukinta on "väärään aikaan", kun perennat, omenapuut ja pensaat alkavat kaikki olla jo kukassa.

6 kommenttia:

 1. Hienoa tulppaanien kukintaa sinulla. :)

  VastaaPoista
 2. kauniita! Tulppaanit kukkivat tänä vuonna myöhään. Itse luulin jo talven ja myyrien vieneen sipulit, kun alkuun ei näkynyt ollenkaan tulppuja

  VastaaPoista
 3. Nuita erivärisiä yllätyksiä tulee aika usein. Joskus harmittaa, kun suunnittelee jonkun penkin ja loppujen lopuksi värit onkin jotain muuta. Mutta pääasia, että kukkii. Ja hieno väri tuokin on. Omat tulppaanit kasvaa huonosti, suurinosa ei noussut ollenkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä viime kevät oli surkea tulppaanikevät. Nyt talvi oli armollisempi.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...