perjantai 30. kesäkuuta 2017

Syreenikesä

Elämme syreenikesää! Tuoksu on huumaava, kun pensaat lopulta puhkesivat kukkaan. On yhtä aikaa sinistä, valkoista ja unkarinsyreeniä. Syreeni kuuluu Suomen kesään kuin nenä päähän.



Sinivalkoista, rintarinnan, yhdessä ja erikseen tuoksulla huumaten ja kukinnoilla pihan kruunaten. Punaiset, niin vaalean- kuin kirkkaanpunaisetkin syreenit meiltä muuten puuttuvat. Mihinkähän ne saisi sopimaan?



Unkarinsyreenissä on tänä kesänä kukkia melkein enemmän kuin lehtiä. Vuosia sitten kukinta oli yhtä runsasta. Ilta-aurinko yrittää tuikkia oksien välistä. Vanha, metrejä kokea syreeniaitamme on lintujen paratiisi. Siilitkin mönkivät mielellään isojen pensaiden juuristolla. Tosin kissakin viihtyy siellä, ilmeisesti linnunpoikasia jahtaamassa, argh!


Koska syreenit reunustavat pihaa oikeastaan kolmelta ilmansuunnalta, on hankala kuvata mitään ilman, että ne tunkevat mukaan. Mokomatkin linssiluteet, mutta kauniit juuri nyt.



Myös maljakossa, miksipä ei! Mutta en nykyisin enää jaksa haistella syreenejä sisällä leikkoina. Tuoksu on niin voimakas, että puutarhapöydälle sopivat paremmin.

6 kommenttia:

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!