torstai 8. kesäkuuta 2017

Varmuuden vuoksi ja vielä vähän lisää
Kun en omista kasvihuonetta, mutta haluan epätoivoisesti yrittää kasvattaa kurkkuja ja tomaatteja, valitsin lajikkeita, joiden kerrotaan menestyvän avomaalla. Sen lisäksi otan käyttöön kaikki keinot, jotka Suomen kesässä ovat sallittuja.

Ensin hankin lavakauluksiin tuet, joita vasten esikasvattamieni taimien on hyvä kasvaa. Nämä olivat muuten ihan käteviä. Tapit sai pisteltyä lavakauluksen reikiin, ei tarvittu kuin yksi insinööri, että se ymmärrettiin :).


Sitten köyttelin pitkäksi venähtäneet kurkut ja vähän lyhyemmät tomaatit paikoilleen. Kurkut kyllä innokkaasti ehtivät jo takertua toisiinsa ja vähän muuallekin ennen ulos pääsemistä.


Pessimistinä hankin myös kaksi tällaista kasvutunnelia lavakauluksiin. Muistelin nimittäin, kuinka surkeilta taimeni näyttivät viime kesänä, kun siirsin ne ulos. Nyt sattui kesän toistaiseksi lämpimin päivä ja yö, eikä taimille ainakaan tunneleissa pitäisi tulla vilu.


Kurkut (Cucumber la Diva), tomaatit (Tomato Outdoor Girl), sitruunakurkut (Cucumis sativus), kiekkokurpitsat ja jäävuorisalaatit multiin, päälle kuorikatetta ja kasvutunneli. Eikä tässä kaikki.Pitihän taustakin suojata pohjoistuulelta ja tuiskulta. Lopulta sain aikaan melkoisia sarkofageja. Näillä keleillä saattaa jo tulla liiankin kuuma, ainakain kastelu vaatii taitoa ja varovaisuutta :). Mutta ei pitäisi paleltua, vai mitä?


Ja siltä varalta, että joku sittenkin paleltuu (tai paistuu tunnelissa), jäi onneksi muutama varakappale sisälle odottamaan. Tässähän ei ole mitään järkeä. Viimeistään lomaviikon aikana nämä ovat varmaan menetettyjä tapauksia, mutta tänä kesänä ajattelin yrittää tosissani. Jos sitten ensi keväänä se kasvihuone...


Ai niin. Hierojani kertoi tehneensä viime kesänä juuri näin. Tuloksena yksi (1) kypsä tomaatti. Muut eivät ehtineet kypsiksi ja taimet vielä kuivahtivat viikonloppureissun aikana. Että ei kovin toivoa herättävää, mutta yrittänyttä ei laiteta edes viitosvyöhykkeellä. Perästä kuuluu!

Ps. Esittelen näitä värmeitä aivan vain ilokseni, ei maksettuja yhteistyökumppaneita.

9 kommenttia:

 1. Kätevää! Siellä pötköttelevät sängyissä peiton alla. Mullakin on tulossa Outdoor Girliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outdoor Girl vaikutti kestävältä, ehkä toimii ehkä ei.

   Poista
 2. Sargofagi minullekin tuli mieleen. Ei lainkaan hullumpi keino. Pääasia, että tomaateilla ja kurkulla on lämmintä.

  VastaaPoista
 3. Toivon sinulle hyvää satoa niin kurkuista kuin tomaateistakin. Vinkkinä sinulle: Biltemassa on myynnissä metalliputkirunkoisia muovikasvihuoneita muutamalla kympillä kpl. Kooltaan ovat juuri sopivia yhteen lavakaulukseen. Itse hankin yhden, koska kaikki kasvattamani tomaatit eivät mahtuneet kunnon kasvariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä. Näyttivät olevan loppu Biltemasta :(. Saiko kasvihuoneet kiinni lavakauluksen nurkkareikiin? Täytyypä tutkailla.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...