torstai 23. marraskuuta 2017

Huonekasvien ihmettelyäJos ulkona sää ei inspiroi, voi aina kääntää huomion ikkunalaudalle ja huonekasveihin. Tämä mokoma pääsi yllättämään, teki kukat aivan puskista! En edes tiedä mikä kasvin nimi on, mutta jonkin sortin orkidea lienee. Lehdet ja varret muistuttavat vähän bambua.

Ostin kasvin taannoin marketin poistokärrystä pilkkahintaan. En ole ennen nähnyt sen kukkia, koska kukat olivat ostettaessa jo kuihtuneet. Ajattelin kokeilla, innostuisiko se uudestaan kukkimaan.

Aikaa kului varmaan pari vuotta. Kasvi työnsi varren toisensa perään, ja niiihin uusia versoja sekä ilmajuuria. Monta kertaa luulin jo, että nyt tulevat kukat, kun varsiin ilmestyi pieniä nystyjä. Aina niistä tuli uusi verso tai ilmajuuri.


Kunnes tein päätöksen, että mokoma räähkä saa lähteä jouluvalojen tieltä. Käänsin purkkia ja kas! Sieltähän löytyi yhdestä varresta rykelmä nuppuja ja pari kukkaakin. Jopas jotakin. En siis heitäkään pois, vaan odotan, tulisiko muihinkin varsiin kukkaloistoa.

Mikähän tämä laji muuten mahtaa olla? Valitettavasti olen heittänyt laput pois, enkä enää muista.

Kiinanruusu jaksaa myös hämmästyttää. Se on kukkinut koko pitkän kesän ja edelleen ilmestyy pieniä nuppuja keskelle pimeyttä. Meinaakohan tuo ollenkaan ryhtyä talvilepoon?On kyllä vaikea keksiä kiitollisempaa, helpompaa ja ilahduttavampaa huonekasvia kuin marraskuun kaktus. Että joku jaksaa keskellä pimeyttä työntää oksansa täyteen punaisia ja valkoisia kukkia. Punaiset jo puhjenneet, valkoiset vasta nupuilla. Voi että näitä!

8 kommenttia:

 1. Olipa ihana löytö ja kauniit valkoiset kukat.
  Sinulla on hyvä multasormi ja saat huonekasvit kukkimaan kauniisti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä multasormesta, tässä talossa on ehkä keskimääräistä enemmän ikkunoita ja kattolämmitys. Mutta kiitos :)

   Poista
 2. Hei, se on puikkokämmekkä; erään sortin orkidea.

  VastaaPoista
 3. Puikkokämmekkä minustakin. Mullakin oli samanlainen ja yritti kukkia uudestaan muutamaan kertaan, mutta nuput aina ruskettuivat pois. Kyllästyin sitten ja istutin sen kesällä ulos ja yllätys, siellä sitten kukkikin. On jäänyt nyt talven alle, joten se oli sen kasvin loppu.
  Kaktukset ovat todellakin ilahduttajia tähän vuoden aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, tämä viihtyisi siis kesällä ulkona. Kiitos vinkistä.

   Poista
 4. Minulla on ollut samanlainen puikkokämmekkä sitä en saanut uudestaan kukkimaan, mutta toisenlaisen kämmekän sain ja jopa kuvasin johonkin postaukseen blogissani. Itse odottelen jospa minun joulukaktukseni alkaisi kukkimaan, vielä ei nuppuja näy. Hyvää sunnuntai iltaa.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!