lauantai 4. marraskuuta 2017

Pyhäinpäivän puuhia


Oli pyhä tai arki, enpä malttanut olla pois pihapuuhista pyhäinpäivänä. Arkena kun ei päivänvalolla ehdi pihalle, viikonloppuna sattuvat kaikki tekemättä jääneet puuhat silmiin. Lumen keskeltä siistein kuihtuneita penkkejä ja kärräsin kompostiin. Että teki hyvää!
Oli niin valoisaa, kun oli lumikerros maassa ja silti kirkas päivä.


En muista koskaan nähneeni pihlajissa niin paljon marjoja kuin tänä syksynä. Puut loistavat punaisina kuin olisivat jouluksi koristellut. Tämä kuva on torstailta, kun sateli lunta. Myös orapihalaja-aita hehkuu punaisen marjanauhan koristamana.

Väri on kaunista syksyn tumman ja synkän keskellä. Onneksi lumi ei ainakaan tänään kokonaan sulanut pois.Lintujen ruokintakin piti jo aloittaa, kun olivat raukat koputtelemassa tyhjiä ruokintalautoja. Taitaa tulla pitkä ruokintakausi tänä vuonna.

8 kommenttia:

 1. Minäkin puuhastelin tänään pitkästä aikaa puutarhassa. Täällä ovat lumet sulaneet vain muutamassa kolatussa kasassa enää jäljellä. Hyvää pyhäinpäivän iltaa sinne Toimelaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumitilanne vaihtelee paljon pienelläkin alueella. Kovin paikalisia kuuroja.

   Poista
 2. Hyvää pyhäinpäivää sinne teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhästyneet kiitokset ja hyvää alkutalven jatkoa teille.

   Poista
 3. Hyvää sunnuntaita sinulle! Mukava kun olet saanut tehdyksi puutarhatöitä. Meillä oli vielä eilen runsas lumipeite, mutta nyt sataa vettä.

  VastaaPoista
 4. Minä en ole viitsinyt tehdä juuri mitään puutarhassa. Mustikan ja puolukan varpuja kävin keräämässä. Mutta hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikan varvut ovat aivan ihanan vihreitä nytkin. Ja sillmut pulleita!

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!