torstai 25. tammikuuta 2018

Banaanikärpäsiä, argh!Sapettaa, kun en pääse eroon banaanikärpäsistä! Niitä tuli jo viime kesänä jonkin kasvin tai mullan mukana. Invaasio vähän helpotti, kun laittelin torjuntapuikkoja multiin. Ongelma ei kuitenkaan ole kokonaan kadonnut.

Sylttytehdas näyttäisi tässä tapauksessa olven onnenkäenkaali. Vaikka itse kasvit ovat talvella hädin tuskin hengissä, ne elättävät hienosti kärpäspopulaation. Tämä kävi ilmi, kun työnsin multiin keltaiset liima-ansat, joihin kärpäset innolla itsensä lennättävät.

Liikenne ilmatilassa vähenee kyllä näillä luomutorjuntalappusilla, mutta tuskin ongelma mullasta mihinkään häviää. Pitänee  putsata tarkaan mullat onnenkäenkaalin kävyistä ennen uudelleenistuttamista. Vai mikähän näihin auttaisi?

12 kommenttia:

 1. Voi nuo pikkukärpäset on yksi riesa! Pilaavat taimet helposti :(

  VastaaPoista
 2. Noita vierailijoita on tunnetusti hankala häätää. Tässä linkki josta saattaa löytyä apua. https://www.is.fi/asuminen/art-2000000791054.html

  VastaaPoista
 3. Nuo ovat harsosääskiä. Viihtyvät kosteassa mullassa, joten jos antaa mullan kuivua pinnalta kastelujen välissä, auttaa hillitsemään noita. Kokonaan eroon noista ei pääse (en ainakan minä), jos on paljon huonekasveja. Taimikasvatusaikana nuo oikein villiintyvät kun on paljon kosteaa multaa tarjolla. Silloin ne ovat todella ikävä riesa, koska mullassa elävät toukat syövät kasvien juuria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin. Muisti palailee pätkittäin, kunhan joku muistuttaa. Tämä kärpänen/harsosääski -keskustelu on käyty tässä blogissa ennenkin. Olin vain unohtanut. En edelleenkään ole varma mitä nuo lentelijät ovat, mutta harsosääski kuulostaa ikävältä. Pitänee hävittää nuo ötökkäpesöt.

   Poista
  2. Kyllä ne harsosääskiä on, itsellä sen verran kokemusta niistä ettei voi erehtyä. Vaikka kuullostavat ikäviltä, niin melko harmittomia ne kuitenkin ovat. Tekevät tuhoa lähinnä pienille taimille, joilla ei ole vielä kunnon juuria.

   Poista
 4. toivottavasti saat sääsket kuriin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tein sellaisen ratkaisun, että heitin nuo onnenkäenkaalit mäkeen. Toivotaan, että ongelma ei olisi muiden kasvien osalta ole levinnyt mahdottomaksi.

   Poista
 5. Voi harmitus minkä riesan olet saanut .Toivottavasti saat selkä voiton niistä. Hyvää päivän jatkoa sinne.

  VastaaPoista
 6. Meilläkin niitä lentelee, ole pitänyt niitä harmittomina, mutta jos toukat syövät kasvien juuria, niin ei hyvä! Pitänee ryhtyä torjuntaan! Olet voittanut blogini arvonnassa, käy katsomassa.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...