keskiviikko 7. maaliskuuta 2018

Ensimmäiset kylvöt tehty

Siementen kylväminen alkoi Toimelassa lauantaina 3. maaliskuuta. Tästä se lähtee. Ulkona hohtavat vielä hanget korkeat nietokset ja meressä on 60 cm jäätä, mutta aurinko paistaa ja päivät pitenevät vauhdilla. Ihan kohta on kesä, uskokaa pois!Aloitin näistä, paljon esikasvatusaikaa vaativista lajikkeista: Punainen runkotomaatti Outdoor Girl, keltainen tomaatti Pear Shaped Yellow, munakoiso White Egg ja chilipippuri Dorset Naga Black.

Punaisen tomaatin siemenet olivat viimevuotista jäännöstä, toivottavasti itävät. Muut siemenet voitin vastikään arvonnassa. Enpä olisi munakoison tai chilin siemeniä varmaan tullut itse ostaneeksi. Mielenkiintoista seurata, mitä näistä syntyy.
Kun pari viikkoa sitten vaihdoin huonekasveille multaa, jäivät nämä kolme aloen poikasta lojumaan vesipurkkiin. En raaskinut niitäkään hävittää, vaan istutin multaan samalla, kun kylvin siemenet. Jostakin nuokin varmaan paikkansa löytävät. Aloe on niin mahdottoman kova poikimaan.

8 kommenttia:

 1. Nyt tosiaan on se ajankohta kun kasvatusbuumi alkaa olla ihan parhaimmillaan. Minulla on vielä tomaatit kylvämättä, mutta tämän viikon aikana olisi tarkoitus tarttua toimeen.
  Mukavaa viikon jatkoa sinne Toimelaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla aika pienimuotoista tuo esikasvatus. Aina pitää jotain kokeills

   Poista
 2. Aloet ovat super ihania <3 Ihania kylvöpuuhia! Mukavaa viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aloe on myös siinä mielessä monipuolinen, että se menestyy kesällä hyvin ulkona.

   Poista
 3. Kevät on ihanaa, uutta toivoa täynnä.Minäkin olen muutamia siemeniä kylvänyt.
  Pelakoonit nostanut kellarista ja leikellyt niitä. ihanaa kun aurinko paistaa antaa meille kaikille energiaa. Sinulla on hyvin kauniita aloet.Hyvää viikon jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pelakuiden talvetuksen jos saisikin onnistumaan...

   Poista
 4. Jess! Kevät lähtee käyntiin...

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!