keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Taimikatsaus


Taimien kasvu edistyy hitaasti, mutta varmasti. Tässä tomaatteja. Edessä keltaisia, takana punaisia.

Siemenet itivät hyvin ja koulin taimista tiitterimmät reilu viikko sitten. Toistaiseksi niillä näyttää menevän kohtalaisen hyvin.
Chilit (oikealla) ja munakoisot kylvin samana päivänä tomaattien kanssa, mutta ne itivät huomattavasti hitaammin. Sieltä ne kuitenkin puskevat ja ovat pian koulimisvaiheessa.

En tiedä mitä näille lopulta teen. Molemmat varmaan kaipaisivat kasvihuonekasvatusta, mutta kasvihuonettahan Toimelassa ei vieläkään ole. Ehkä yritän kasvattaa chilit sisällä ja munakoisot suojattuina ulkona. Voitin siemenet arpajaisista ja halusin joka tapauksessa kokeilla mitä niistä tulee.
Begonian mukulat edistyvät vinttikamarin ikkunalla mukavasti. Tämä on suurin yksilö. Alkaa jo näyttää lajiltaan, vai mitä? Kirjavan begonian lehden voi tunnistaa.

Gloxinioissa ei ole vielä mitään kuvattavaa, valitettavasti. "Vilpolan" ikkunanlaudalla riittää päivisin aurinkoa ja valoa, mutta yöpakkaset pitävät ikkunanlaudan sen verran viileänä, että mukuloiden kasvu ei juuri edisty. Odottelen rauhassa.

11 kommenttia:

 1. Todella tanakat taimet. Minullakin jo osa tomaateista on taimettunut. Kylvin niitä kokeilumielessä kahdessa erässä ja alkuun pesuhuoneen lattialämmössä.
  Kokeilin myös kaupan suippopaprikoiden siemenistä kasvatusta ja hyvin ovat lähteneet kasvuun. Katsotaan mitä jatkossa seuraa.
  Mukavaa ja aurinkoista pääsiäisen aikaa sinne Toimelaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikin kokeilla joskus ihan kaupan paprikoista siemeniä. Hyvää pääsiäistä myös sinulle.

   Poista
 2. Kaunista taimien viherrystä. Täälläkin paprikat ja tomaatit ym. sirkkalehtivaiheessa, taimikasvatuksista tulossa raporttia blogiin lähiaikoina. Toivottavasti saadaan paljon aurinkoisia päiviä jotta taimet voimistuvat. Mukavaa pääsiäisviikkoa. Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoa tarvitaanja tänään sitä on kyllä tarjolla riittävästi. Rattoisaa pääsiäistä.

   Poista
 3. Nättejä teimia :) Jos sinulla ei vielä ole kasvihuonetta, niin olethan varmaankin käynyt osallistumassa blogissani olevaan kasvihuone-arvontaan? ;)
  Munakoisosta minulle ei ole kokemusta, mutta chilit pärjäileevät ulkonakin. Lajikkeissa toki voi olla eroja, mutta uskoisin että suojaisassa paikassa pärjäävät oikein mainiosti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, oli arvontasi vilahtaa ohi. Onneksi vinkkasit, nyt on viisi arpaa vetämässä :).

   Poista
 4. Jos tulee lämmin kesä, niin chilit ainakin pärjää ulkona suojaisassa paikassa. Munakoisakin pysyy hengissä, mutta satoa en avomaalla ole saanut, tosin paikkakin oli huono, eli melko tuulinen. Seinänvierustalla tai muualla suojaisella paikalla saattaa jopa onnistuakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli puutarhamyymälästä ostettu munakoison taimi viime vuonna avomaalla, mutta se kyllä hyytyi kesän viileydessä. Täytyy nyt yrittää suojata paremmin.

   Poista
 5. Pikku taimet saavat sydämen läpättämään :) Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...