sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Täältä tullaan


Vaikka talvi panee vielä parastaan, kevään voima on valtava. Hämmästyttävän nopeasti itivät keltaiset Pear Shaped Yellow -tomaatit. Kylvin ne viikko sitten ja alle viikossa alkoivat taimet työntyä esiin minikasvihuoneessa. Punaiset seurasivat parin päivän viiveellä perässä.

Parin pilvisen päivän jälkeen taimet ovat lähes vaakatasossa kohti valoa. Aurinkoa, kiitos!Begonian mukulatkin ovat lähteneet kasvuun. Ne ovat olleet mullassa kolmisen viikkoa ja lähes jokaisesta mukulasta pilkistää kasvua, vau! Jännittävästi alut ovat eri värisiä. Mukulasekoitus oli monivärinen, ehkä väriero myös tässä vaiheessa johtuu siitä.Eilen kannoin kellarista valoon pihahortensian, joka oli innostunut työntämään kasvustoja pimeässä. Kokemukssta tiedän, että hennot kasvustot saavat valoisassa muutamassa päivässä väriä ja hortensia puhkeaa kukkaan sisällä, hyvissä ajoin ennen ulos pääsyä. Mukava seurata kasvua.Ulospääsy ei nimittäin vaikuta lupaavalta. Meillä on lunta käsittämättömiä määriä ja viime yönä satoi taas lisää. Märkää ja raskasta suvilunta. Ensimmäistä kertaa tämän vuoden puolella lämpömittari meni plussan puolelle eilen.

Tänään pitäisi säätietojen mukaan iltapäivällä taas pakastaa. Lumi on mukavaa, mutta kyllä tämä nyt jo riittäisi. Maaliskuun puolta väliä sentään mennään. Ja minkähänlaiset tulvat saadaan, kun tuo kaikki lopulta rysäyksellä sulaa.

10 kommenttia:

 1. Nopeita tomaatteja! Ja samalta täällä näyttää myös, lämpötiloista lähtien. Saattaa tosiaan melkoiset kevättulvat tulla jos tuo kaikki sulaa nopesti. Mutta tuskin ihan vielä, ensiviikolle lupeilee taas kylmiä ilmoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, täydet talvikelit. Mutta se on hienoa, että on koko talven voinut kulkea potkukelkalla.

   Poista
 2. Kasvun seuraamisessa on jotain hyvin koukuttavaa.

  VastaaPoista
 3. Minulla on paprikat olleet mullassa viikon, jos ne nyt pilkistäisi pintaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen, puolitoista viikkoa kylvön jälkeen pilkisti täällä ensimmäinen chilipaprika. Kyllä ne sieltä...

   Poista
 4. Hienosti sinulla on kylvöt itäneet. Noista hortenssioista minäkin tykkään ja omani avalevat talvilepopaikassa nuppujaan saapa nähdä kukkiiko ne sitten kesällä ollenkaan. Hyvää kevään odotusta sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihme, että hortenssiat tietävät kevään tulleen, vaikka ovat pimeässä kellarissa.

   Poista
 5. No on sinulla tosi nopeasti itäneet . Minulla on kellarissa vielä hortensiat ja saavat vielä ollakin ,kun ei ole tilaa tuoda niitä mihinkään. Mökissä kun alkaa kohta lattia remontti . Ja minulla taitaa olla niitä 6 kpl.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...