lauantai 29. syyskuuta 2018

Ollako vai eikö olla kypsä?Onnistuin kasvattamaan blogiarpajaisissa voittamistani siemenistä muutaman pienen munakoison (white egg). Jospa joku vielä kertoisi, milloin nämä ovat kypsiä. Onko hedelmien tarkoitus olla valkoisia vai keltaisia?

Yhden paistoin lihan lisukkeena uunissa. Se oli valkoinen ja niin pieni että melkein katosi paistuessaan. Ajan myötä munakoisot näyttävät muuttavan väriä, niistä tulee kirkkaan keltaisia. Ovatko siis syötäviä valkoisina ja ylikypsiä keltaisina vai miten se menee?Samassa arvonnassa voitin myös chilin siemeniä (dorset naga black). En ole erityisesti chilinpurija ja siemenpussissa kerrottiin tämän olevan hyvin tulinen laji.

Mutta pitäisikö chilin olla vihreä vai onko se kypsä vasta muututtuaan suklaanruskeaksi? Vai onko ruskeakin välivaihe matkalla nimen mukaisesti mustaksi. Tässäpä on ihmettelemistä. Chili on joka tapauksessa hauska ruukkukasvi.

6 kommenttia:

 1. These peppers look like they are turning out great. Love how your garden is looking. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.
  World of Animals

  VastaaPoista
 2. ihan uusi juttu minulle tuo valko/kelta munakoiso

  VastaaPoista
 3. Aika veikeitä nuo munakoisot! Koskaan en ole kasvattanut, joten en kyllä yhtään tiedä milloin ovat kypsiä. Mukavia kuitenkin tällaiset kokeilut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristekasvina oikein kiva. Ja hauskat seurailla.

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!