perjantai 21. syyskuuta 2018

Syksyn värejä
Villiviini kertoo Toimelan asukkaille lahjomatonta kieltään: syksyähän tässä eletään. Köynnöksen ruska on tänä vuonna hieno.


Jotkut muutkin toki yrittävät. Mustilanhortensia on värjännyt valkoiset, herkät kukkansa hennolla roosalla. En ole aiemmin huomannut mustilanhotensian ruskaa. Ehkä sitä ei joka vuosi olekaan.

Tai sitten maaperän happamuudessa on tapahtunut jotakin, joka vaikutta kukkien väriin. Ainakin joillakin muilla hortensioilla niin tapahtuu.Olettehan muuten huomanneet, kuinka vähän pihlajissa on tänä syksynä marjoja! Vain aivan muutama terttu löytyy. Samat puut olivat vuosi sitten punaisina marjoista. Mitähän tämä tarkoittikaan, ilmeisesti ei tule kunnon hiihtokelejä ensi talvena?

Tilhet pyrähtivät yhtenä päivänä valtavana parvena viimeisten punaherukoiden kimppuun. Yhtään marjaa ei jäänyt jäljelle. Eipä haitannut, kun pakastin on jo ääriään myöten täynnä.

Tulipahan vain mieleen, että pihlajissa ei tällä kertaa ole tilhille talviruokaa. Jotakin niidenkin pitää popsia. 

3 kommenttia:

 1. Onpa upea syysväritys villiviinissä!
  Naapurin pihlajassa on runsaasti marjoja, kuten oli viime vuonnakin. Täytyypä katsoa, onko muissa pihlajissa yhtä notkuvat marjatertut.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Upea väri! meillä se harvoin punertuu. Yleensä lehdet ovat ensi hallan tuloon vihreät ja sitten käykin huonosti

  VastaaPoista
 3. Villiviini on upea köynnös ruskavärissään.
  Niinhän sitä sanotaan, ettei pihlaja kanna kahta taakkaa. Meilläkin pihlajanmarjoja on niukalti.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!