sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

Köynnöstäen kohti kesää
On saatu aurinkoa ja keväisiä säitä viime päivinä ja taimet viihtyvät. Ulkoilusäät ovatkin tarpeen näinä aikoina. Kelloköynnökset eivät vielä ulkoile, mutta vilpolan ikkunanlaudalla ne porskuttavat aika lupaavasti. Viikko siiten koulin taimet ja ne ovat kyllä viikossa vahvistuneet kovasti.


Miinanköynnökset ovat aavistuksen hentoisempia, mutta ne ilahduttavast minua erityisesti. Kokeilin nimittäin viime kesänä ensimmäistä kertaa miinanköynnöstä. Ostin valmiit taimet puutarhalta ja syksyllä otin siemenet talteen. Sain siemenistä kasvatettua nämä pienet köynnöksen alut. Ehkäpä miinanköynnöksetkin kesään mennessä innostuvat kasvupyrähdykseen. 


Ahkeraliisa on rasittavan pieni koulimisvaiheessa, mutta ainakin viime kesänä taimet lopulta onnistuivat hyvin. Tässä viikko sitten koulittuja alkuja. Pikkuhiljaa vahvistuvat. Kumpa vain muistaisin ja raaskisin latvoa ja kerätä ensimmäiset nuput pois aikanaan.


Samettiruusut ovat samana päivänä kylvettyjä ja koulittuja kuin ahkeraliista, mutta ne ovat vielä hentoisempia. Täytyy lannoittaa ja toivoa parasta.


Viikko sitten kylvin myös pari tomaattilajiketta ja ne itivät todella nopeasti. Tässä kasvaa punaista pensastomaattia. Samaa kasvatin viime vuonna, eikä sen kanssa ollut ongelmia. Pian on näidenkin aika päästä isompaan purkkiin.

Taimien kasvun seuraaminen ja niiden hoitaminen tuovat uskoa ja lohtua korona-aikaan. Meillä ei vielä tautia ole näkynyt, mutta onhan tässä koko ajan vähän uhkaava ilmapiiri.

3 kommenttia:

  1. Hienoja taimia, onnea kasvatukseen. Miinaköynnökseen pitäisi tutustua.

    VastaaPoista
  2. Miinanköynnös onkin uusi tuttavuus, joskus olen siemenpussia kaupassa hypistellyt, mutta en ole koskaan sitä kukkivana nähnyt.

    VastaaPoista
  3. Hienoja taimia jo sinulla. Ahkeraliisaa ja miinanköynnöstä en ole koskaan kasvattanut. Kelloköynnöstä kasvatin viime vuonna ja samettikukkaa. Nyt ajattelin ainoastaan samettikukkaa laittaa ja kehäkukkaa.

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...