tiistai 10. maaliskuuta 2020

Kylvökset kasvussa


Pari viikkoa kylvöstä ja köynnökset ovat saaneet jo hyvän startin kesään. Oikealla kelloköynnöstä tänä vuonna ostetuista siemenistä.

Vasemmalle kylvin kokeeksi ensimmäistä kertaa miinanköynnöstä itse syksyllä keräämistäni siemenistä. Pari on punnertanut itsensä valoon ja kasvuun. Hyvä! Saattaa sieltä vielä joku mattimyöhäinen ilmaantua lisääkin. Odotellaan rauhassa.



Samana päivän köynnösten kanssa kylvetyt ahkeraliisat ovat myös itäneet. Ne saavat velä jonkin aikaa vahvistua ennen koulaamista omiin purkkeihin. Pikkuriikkisia alkuja, mutta ainakin vuosi sitten nämä kasvoivat alkuun päästyään nopeasti ja vahvoina.

Seuraavina kylvövuorossa ovat samettiruusut, isot ja pienet. Tomaattien kanssa vähän himmailen, kun ne joka kevät kasvavat turhan pitkiksi sisällä ennen ulospääsyä. Yritän malttaa mieleni.


Eppu-vanhus (19 v.) ottaa kevätauringosta kaiken irti sekä ulkona että sisällä. Ja hakeutuu tietenkin talon raikkaimpaan paikkaan, juuri tuuletetulle matolle.

6 kommenttia:

  1. Mukavaa kun pikkutaimia on jo ilmaantunut. Minä kylvin tänään kahta belargoniaa saa nähdä mitä niistä sitten itää. Sanovat että niiden siemenkasvatus on helppoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, olen aina kuvitellut, että pelargonia on konstikas kasvatettava. Menestystä kasvatukseen sinulle!

      Poista
  2. Onnea kasvatuksiin! Uuden kasvun seuraaminen on niin mielenkiintoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ensimmäisenä aamulla ja viimeisenä illalla pitää käydä luuraamassa, miten kasvu edistyy.

      Poista
  3. Onnittelut siemenien kasvuunlähdöstä.

    VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!