torstai 25. helmikuuta 2021

Mehitähden poikaset vieroitettu emostaan

 


Joulukuussa tulin hehkuttaneeksi, että monta vuotta vanha mehitähteni on tehnyt poikasia ja lopulta puski ilmoille kukan. Olin hämmästynyt. Joku kertoi kommenteissa omasta kokemuksestaan, että mehitähti kuolee pois kukintansa jälkeen. Odotin aikani, mitä tapahtuu. Ei tapahtunut mitään.

Niinpä päätin jakaa mehitähden poikaset omiin ruukkuihin ja istutin myös emon vielä uusiin multiin. Toistaiseksi sekin on elävien kirjoissa.

Tässä yksi poikasista. Minulla ei ollut hajuakaan, miten mehitähden poikaset pitäisi istuttaa. Pitäisikö tulla ensin juuret ja vasta sitten istuttaa multaan? Kokeeksi iskin suoraan multaan. Vielä on vihreänä.


Tässä toinen suoraan multaan päässyt yksilö. Poikasia oli useampia ja vein pari työpaikan viherpeukalolle kokeiltaviksi. Ne poikaset olivat viikon verran vedessä. Mielenkiinnolla odotan, kummalla meistä poikaset lähtevät kasvamaan vai lähtevätkö kummallakaan.















Tässä on emokasvi, joka sekin porskuttaa pois tiehensä uusia seikkailuja kohti. Ehkä kaikki eivät kuolekaan kukittuaan...tai ainakaan heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!