sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Vanha kansa tiesi: Maaliskuu maata näyttää!


Vanha kansa sanoi, että maaliskuu maata näyttää. Niinhän se näyttää, myös huippulumisena talvena. Alkukuusta usko meinasi loppua, kun metrin hanget peittivät kaiken. Mutta kas, kuluneella viikolla lämpötila vilahti lähelle +10 astetta päivisin ja kevät alkoi edetä pikakelauksella.

Yhtenä päivänä otin kuvan autotallin katoksen reunalta riippuvista jääpuikoista, kun siinä niin mukavasti rivissa nököttivät.


Jäätaide on katoavaista, nimittäin tunnin kuluttua ensimmäisten kuvien ottamisesta......puikoista oli jäljellä enää pienet tyngät. Vesi lorisi ja lumimassa katolta valui alas. Huimalla nopeudella kevät etenee.
Rusakoita on tänä talvena todella runsaasti. Niitä loikkii työmatkalla auton eteen teillä ja piha on täynnä polkuja. Vielä lumi kantaa jänistä ja loikkiminen sujuu kepeästi.
Kaikille loikkiminen ei ole yhtä helppoa. Meinattiin miehen kanssa tänään kiertää luontopolku, mutta jouduttiin palaamaan takaisin. Lumi oli tallatusta polusta huolimatta pehmentynyt ja jalat upposivat puoleen sääreen sulamisveteen lumen alla.

Melkoinen lenkki siitä tulikin, kun kahlasimme samoja jälkiä takaisin litimärin jaloin. Onneksi aurinko lämmitti ja yläpäässä oli hiki. Seikkailu tämäkin.
Sattuipä käteen kissanohran siemeniä ja päätin kylvää niistä pääsiäisruohoa käytettyyn sushirasiaan. Tuli valitettavan harva, koska siemeniä olikin pussinpohjalla vähemmän kuin kuvittelin. Mutta sushirasia toimi hyvin läpinäkyvän kannen kera. Taidan hyödyntää rasioita muutenkin kylvöpuuhissa.

Nopeassa keväässä yksi asia on päässyt unohtamaan: En ole muistanut huputtaa alppiruusuja! Viikko sitten ne olivat vielä lumen peitossa lähes kokonaan, mutta nyt suojaus kovalta kevätauringolta olisi tarpeen. Huomenna on pantava toimeksi ja kahlattava niiden luo lumessa.

4 kommenttia:

 1. Lumi saa nyt kyytiä vauhdilla, kun tänään sataa vettä ja huomenna pitäisi paistaa aurinko +10 asteessa.
  Varmasti oli rankka reissu tarpoa kotiin märissä kengissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, hauska kevätseikkailu naurattaa jälkeenpäin.

   Poista
 2. Minäkin olen seurannut tyytyväisenä hankien vajumista. Hyvä kun muistutit alppiruusun suojaamisesta. Pitää napata oksasakset mukaan kun kohta lähdemme ulos, niin saan pätkittyä joulukuusen oksat ikivihreiden suojaksi. Aurinkoisia maaliskuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!