torstai 30. syyskuuta 2021

Asukkaita hanskassa

 


Minulla on tapana säilyttää puutarhahanskoja pyykkinarulla roikkumassa. Nyt pitänee vaihtaa niiden paikkaa. Jostakin syystä syyskesällä ampiaiset ovat ihastuneet rukkasiini. Ensimmäisen kerran löysin unenpöpperöisen yksinäisen vaeltajan sormesta saakka, kun työnsin hanskan käteen. Seuraavan kerran kaksi amppari oli somasti vierekkäin hanskalla. 


Olisivatkohan nämä työläisraukkoja, jotka kuningatar on kesän päätyttyä ja töiden loputtua potkaissut pois pesästä. Siinä yrittävät sitten hanskassa selviytyä, mutta eipä taida olla tulevaisuutta tällä pariskunnalla. Syksy on myös julmaa aikaa.


Syksyn viimeisiä väri-iloitteluja sen sijaan on ihana tuoda sisälle maljakkoon, vaikka ne eivät enää pitkään kestäkään leikkokukkina. Katse alkaa pikkuhiljaa siirtyä sisätiloihin ja huonekasveihin. Onneksi ikkunanlaudallakin on sentään jotain kukintaa.

4 kommenttia:

 1. Ehkä hanskassa on lämmintä ja turvallista. Kehäkukat ovat varsinaisia ilopillereitä!

  VastaaPoista
 2. Nyt on tosiaan ollut paljon kodittomia työläisiä liikkeellä. On kai muistaakseni niin, että amppareistakin vain kuningatar talvehtii, en ole varma. Huh, toivottavasti et saanut pistoa sormeen!

  VastaaPoista
 3. Onneksi hanskan vuokralaiset eivät pistäneet sinua. Nyt noita raitapaitoja hoipertelee sisälläkin. Siirrän niitä tulitikkurasialla takaisin ulos, jos vain henki niissä pihisee.

  VastaaPoista
 4. Aika erikoinen sijaiskoti. Onneksi eivät pistäneet.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!