tiistai 28. syyskuuta 2021

Kukkasipulit mullissa60 tulppaanin sipulia pääsi viikonloppuna multaan Toimelan mailla. Hyvä tallentaa tiedot tänne blogiin, että keväällä voi sitten tarkistaa, mitä tuli tehtyä. Usein olen nimittäin talven aikana autuaasti unohtanut, mitä olen istutellut.

Kirsikkapuun alle päätyi 10 Negrita-tulppaania. Vilpolan ikkunoiden alle eteläpäätyyn taas kahta lajiketta: Spring green ja Queen of night. 30 sipuli sekoituksen työntelin lecaharkoista tehtyyn istutusaltaaseen, jota kutsun "majakkasaareksi".
 

Olen huomannut, että pohjoisen etupihalla narsissit ovat menestyneet ihan mukavasti. Paikka on kylmä ja keväällä kukinta lähtee hitaasti liikkeelle, mutta mitäpä siitä. Pikkusyreenien alle työntelin 25 ison narsissin sipulia sekoituksesta.

Krookuksia oli tässä nyt vain yksi pussi Romance-lajiketta. Sekin päätyi talon eteläpäädyssä olevaan penkkiin, jossa toivottavasti nähdään hyvin aikaista kukintaa. Ainakin näillä leveysasteilla aikaista, koska tuo on Toimelan lämpimin paikka, joka sulaa ensimmäisenä keväällä.

Hienoa odotella, mitä näistä keväällä nousee. Kaikki riippuu taas niin talvesta ja olosuhteista.

3 kommenttia:

 1. Se on kyllä kumma, miten talven aikana unohtuu tosiaan aika hyvin, mitä sipuleita tuli istutettua ja mihin;)

  VastaaPoista
 2. Minä säästän ne pakkausten pahvilaput ja kirjaan niiden taaksi istutuspaikat ja määrät. Niitä lappuja sitten keväällä tutkiskelen kun löydän jotain unohtuneita piippoja puutarhasta😊 Lappusten tarkastelu on lähes yhtä ihanaa kuin siemenpussien rapistelu.

  VastaaPoista
 3. Nyt on sinullakin kaunis kevätkukinta näköpiirissä.
  Minnan tavoin minäkin säästän sipulipussien kuvakortit ja merkkaan sipulien istutuspaikat. Ei niitä muuten millään muista.

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!