sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Huoleton bambu

Sain lahjaksi "onnenbambun" vuosia sitten, siis sellaisen lehdettömän vihreän kiemuraisen varren, jota pidetään esimerkiksi pesuhuoneessa vesiastiassa. Sehän on niin kiitollinen kasvi, että pysyy vihreänä vaikka pimeässä, vedessä tai mullassa.

Oikeasti tämä tavaratalojen myymä onnenbambu ei ole bambu vaan ruokotraakki- eli lohikäärmepuu (Dracaena sanderiana).

Oli mikä oli, mutta jos kyllästyy kiemuraiseen oksaan vesiastiassa - lähinnä nopeasti rumaksi kasvavaan juuristoon - kannattaa kasvi istuttaa ruukkuun. Ennen pitkää siitä syntyy upea viidakko. Onnenbambu juurtuu vaikka lyhyestä varrenpätkästä. Juuriston kasvu on voimakasta, se täyttää nopeasti koko purkin, mutta ahtaus ei näytä kasvia haittaavaan.

Suurin "ongelma" ovat liian pitkiksi kasvavat versot. Niitä voi surutta leikellä ja panna juurtumaan. Huoleton huonekasvi kaikkein huolimattomimmallekin kasvien hoitajalle.

6 kommenttia:

 1. Onnenbambu kuulostaakin vallan mainiolta huonekasvilta. Jollain muistelen joskus nähneenikiin kyseisen kasvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan. Kauniimpi se taitaa olla sellaisena kippurana vartena, mutta jos vehreyttä haluaa niin babusta sitä saa aika helposti.

   Poista
 2. Hei, olen yrittänyt saada leikattua versoo vesimaljakossa juurtumaan mutta jostain syystä se ei onnistu. Missähän vika?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä ymmärrä. Juurten ilmestyminen ottaa aikansa, mutta ei minulla ole mitään ihmeempiä vinkkejä antaa. Veteen vain ja odottelua. Onpa harmi jos ei onnistu, kun minulla juurta lykkää liiankin kanssa.

   Poista
 3. Minulla on vuosia sitten ostettu multaan istutettu "onnen bambu" Kasvoi lattialta kattoon asti.Nyt luikertelee seinän myötäisesti ja pituutta on viitisen metriä.Lisää haarakkeita kasvaa kaiken aikaa ja kasvi on tosi rehevä,joten kannattaa laittaa multaan heti kun tulee juuria

  VastaaPoista
 4. Mulla onnen bambu jo viisi metriä pitkä.Tekee koko ajan lisää oksia ja lehtiä.Kasvoi ensin kattoon ja nyt on taipunut kasvamaan seinän myötäisestiHeti kun pikku bambuun tuli juuret,niin laitoin aikanaan multaan

  VastaaPoista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!