lauantai 9. marraskuuta 2013

Sieniä katteessa!


Nytpä on hämmennykseni suuri. Marjapensaiden alle tänä syksynä laittamani oksasilppu on ruvennut kasvamaan sientä kuten kuvassa näkyy! Sientä on tosi paljon ja jokaisen pensaan juurella. Lieneekö vaarallista, näinköhän pensaat lahoavat? Ne ovat kyllä tosi iäkkäitä, että joutaisivat tulla uusituiksikin. En ole kuitenkaan kaikkia kerralla ruvennut uusimaan, kun ne vielä tekevät satoa ja voivat ihan hyvin. Mutta nämä sienet, pitäisiköhän nyt huolestua?

Innostuin kateviljelystä, kun hankin oksasilppurin. Saan kummallista tyydytystä survoessani peräkärryllisen oksia silppuriin ja saadessani toisesta päästä muutaman ämpärillisen haketta. Tavarasta, josta eroon päseminen aiemmin aiheutti päänvaivaa, tulee hyötyainetta, jolle olisi pihalla käyttöä loputtomasti. Olenkin vitsaillut, että oksasilppuri on suosikkini kodinkoneista, heti pyykkikoneen jälkeen.2 kommenttia:

 1. Ei sen pitäs olla vaarallista pensaille. Ne on noi katteet jotka kasvaa sientä. Puun kaarna on kyllä yksi parhaista katteisa ja niistä tulee ravintoakin. Joten eiköhän toi oksahake ole samanlaita ravintoa kuin kaarnakin. Laita tuhkaa (kylmää) päälle niin ei kasva sieniä ja pensaat tykkää kun saa typpeä. Mutta laita vasta keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mummelille rauhoittavista neuvoista. Täytyypä ottaa tuhkat talteen kevättä varten. En tiennyt, että tuhkaa auttaa sieniinkin, nokkosiin olen kyllä kuullut sen tehoavan.

   Mummelin puuhamaa kuulostaa muuten mukavalta, ihan kuin olisi saanut taas mummon, joka neuvoo...

   Poista

Mukavaa, että vierailit Toimelassa. Kaikki kommentit ovat tervetulleita!